MALTA 2015

2016-01-16 ❥ 16:07:00
 Ghajn Tuffieha Bay var första stranden vi besökte 
 En dag tog vi båten över till ön Comino där vi spenderade en heldag på Blue Lagoon. Ni ser ju hur otroligt vackert det är, klarblå vatten.. Wow. Det var lite molnigt när vi kom fram, men efter ett tag kom solen fram
 Vi simmade över till andra sidan och under grottorna
Kan inte komma över huuur fint vattnet är!! Kolla bara, wow 
 Min saknade älskling!
 Hahaha
 Mellieha Bay som vi besökte en dag, otroligt vackert här med! 
 Samma dag gick vi till Paradise Bay som låg nära Mellieha Bay, så vi besökte två stränder på en dag. Snacka om hurtiga haha.. Vilken utsikt!! 
Glädje!
Åt god maaat 
 Vi älskade Blue Lagoon så vi tog oss dit ännu en dag, denna gången var det hur varmt som helst och lördag, så det var fullt med folk
Färjan vi tog över till ön Comino åkte förbi grottorna, huur fint?
Vår sista dag! 

Och ett gäng mobilbilder
Jag älskar allt som har med den här bilden att göra. Åka båt, klarblått vatten i bakgrunden, solens strålar och värmen, det saltvattniga håret, lockarna och brännan.
 En selfie från Blue Lagoon 
En kväll när vi skulle ut! Klänningen köpte jag i somras och kommer från Missguided
Ännu en outfit =) 
Vår sista kväll innan flyget åkte tidigt på söndagmorgon, såå brun haha :( 

Såå! Tror detta var alla bilder från resan (eller aa alla bilder jag hade tänkt o lägga upp). Nu var det fem månader sedan jag åkte till Malta med Maggie, har haft inlägget som utkast men glömt att lägga upp det. Haha skönt med en throwback såhär i januari.. Iallafall, bättre sent än aldrig!
Nu när jag tittar tillbaka saknar jag det såå mycket och inser hur bra vi hade det och vilka otroliga stränder vi besökte. Jag åkte som sagt till Malta bara ett par timmar efter att jag var hemma från Turkiet (alla inlägg o bilder finns i kategorin ''Resor'') så det fanns ingen tid för vila haha.
Resan gick så otroligt bra och vi två hade jättekul ihop. Vi lärde känna en del folk som bodde i samma byggnad som oss (vi bodde i ett hotellägenhet 10 min med bil från St Julians). De flesta som bodde i byggnaden var unga italienare, så vi umgicks med de en del under vår resa. Maggie och jag besökte fantastiska stränder varje dag och tog bussen långt ut för att upptäcka nya stränder. Glad såhär i efterhand att vi gjorde det för vi hittade våra favoriter och fick samtidigt se en stor del av Malta. Under vår vecka gick vi ut tre gånger, ska man ut i Malta så är det i St Julians eller Paceville där ''allt händer''. Vi hade skitkul när vi gick ut, men själva festgatan kändes för skabbig. Fick lite Rhodos, Magaluf känsla (väldigt många ungdomar som var där på språkresa, vissa lite väl för unga?). 
Annars så var Malta en jättemysig ö, nästan alla pratade flytande engelska, invånarna var trevliga och hjälpsamma, men själva ön var lite utsöndrat eller vad man ska säga.. Trasiga byggnader, halvfärdiga byggnader, smala gator osv. Enda stället på ön där det var höga, pampiga byggnader, gallerior osv var på St Julians. 

Efter vår resa ihop fick vi en hel del minnen som vi skrattar åt i efterhand, så här kommer en del grejer som jag kommer att koppla till den här resan- (om jag nu minns allt haha)
 
- Att behöva vänta på bussarna i upp till en timme (och hur de åkte förbi en om det var proppfullt haha och btw, trafiken är KAOTISK där, helt sjukt!)

- Våra bussturer som tog minst en timme för att ta oss till alla olika stränder (i princip omöjligt att komma fram snabbt med deras vägar)
 
- Att vi inte hade en adapter med oss och inte orkade köpa en förens sista dagarna (hej för lockigt hår i värmen)
 
- Att Maggies telefon dog helt och hållet när vi besökte Mellieha Beach. Tog inte fem minuter innan det svämmade in vatten i hela hennes strandväska och allt blev förstört.. Haha stackarn. 
 
- Maggie är jätteöppen av sig själv och har ingenting emot att göra allt framför mig haha, jag däremot är långt ifrån likadan. Fram till resan fick hon inte ens gå in på toa med mig när jag skulle kissa haha. Däremot under resan fick hon mig att bli jätteöppen med allt, vi blev FÖR öppna t.om haha.
Vi duschade ihop för att det sparade så mycket tid när vi kom hem från stranden, vi gick på toa (even number two..) framför varandra och gick runt i lägenheten nakna som att vi har gjort detta hundra gånger förr? Jag som annars är way too private av mig när det gäller sånt och aldrig låtit någon få se något innan blev helt plötsligt jätteöppen. Haha det bästa var när en av oss satt på toa och den andra duschade och vi båda kollade på varandra och ba WTF? Hahaha. Så fort vi kom tillbaka till Sverige så var jag tillbaka till my usual me och ba ''Gå ut'' så fort jag skulle kissa haha. Antar att det blir annorlunda när man bor ihop under samma tak i en vecka =) En av de bästa egenskaperna med Maggie är just att man kan vara hur öppen som helst med henne och aldrig behöva skämmas för någonting. Det älskar jag med henne<3
 
- Våra skrattattacker varje gång vi var påväg hem, varje dag skrattade vi åt exakt samma grej precis när vi skulle nerför backen efter att ha vart på äventyrer hela dagen (gissar på att vi var trötta för vi skrattade åt samma grej varje dag på samma ställe, hahaha)

- Våra chocolate chip cookies, chips och Ice Tea Peach Mango som var i princip det enda vi levde på hela resan hahaha. Tror vi åt ''riktig'' restaurang mat 3 gånger? 

- Aussie gänget som vi lärde känna en dag och hängde med ut en kväll, varpå en av dem var total kopia av Stiffler från American Pie haha 
 
-Våra italienska grannar och deras rostiga engelska (Våra grannar var ett gäng killar som bodde i lägenheten ovanför oss, mittemot oss och bredvid oss). De var roliga o så, men vi hängde mestadels med dem för att samåka taxin in till St Julians och tillbaka haha. 

- När en av Italienarna sa ''Do you want me to COCK pasta for you?'' Stackarn, men vi kunde inte hålla oss för skratt.

- Italienarnas version av Fuck off - Shit of a hell 
I don't give a fuck - Having a fuck
Fuckboy - Shitman 
Hahahhaha som jag och Maggie skrattade åt dem, det var inte vad de sa, utan hur de sa det med deras italienska brytning så det var omöjligt att inte skratta. Som tur var skrattade de med oss =)  
 
- Att Maggie var som en alarmklocka som väckte en 8 på morgonen för att hinna med dagens äventyr annars skulle dagen vara som bortblåst ifall vi inte åkte hemifrån vid 9 haha

- Hur Maggie studerade hela Maltas karta på en vecka haha ''VAR ÄR MIN KARTA??'' ''Oh tur här är den'' 
Inte visste jag att den kartan som vi fick på flygplatsen skulle vara med oss varje dag under resan haha. Reseguiden Maggie =) 
 
AJA. Detta var väl en tiondel av allt som hände under den veckan, men detta får räcka, annars blir det för mycket text (vilket det redan är..). Men för att sammanfatta det här, vi hade en riktigt rolig resa ihop och hela resan till Malta var så spontan som det bara kunde bli, men det visade sig bli hur bra som helst. Vi lämnade Malta med nya minnen, lite mer solbrända än vad vi var och en mycket tightare vänskap <3 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

 
Hej på er och välkomna till min lilla blogg:) Mitt namn är Zhela, och jag är en 16årig tjej från Göteborg!
Min blogg handlar förmodligen om nästan samma sak som alla andra tusentals bloggar. Helt enkelt om min vardag, mina tankar, bilder, tips m.m, men förhoppningsvis fastnar ni för mina inlägg och väljer att stanna kvar! Kram:)

Kontakta mig: zhelablogg@hotmail.com

RSS 2.0