FÖRSTA DAGEN PÅ UNIVERSITET

2016-01-19 ❥ 18:49:00
Vi Medie och kommunikationsvetare sitter i JMG, Institutionen för Journalistik, Medier och Kommunikation men utbildningen jag läser (för att vara exakt) heter Medie och Kommunikationsvetenskap, PR, Opinionsbildning och omvärld. Men om någon frågar så säger jag Medie och Kommunikationsvetenskap haha, lättare så.. 
I den här byggnaden sitter vi, Annedalsseminariet. Kan tänka mig hur fint det är här under våren med alla körsbärsträd =) 
 
Hej min lilla blogg =) Igår var min första dag på Universitet, och jag kan konstatera att - Vilken stor skillnad på gymnasiet och universitet/högskola! Det kändes så rätt - Det är här jag ska vara, det är i den här miljön och på den här seriösa nivån jag känner att jag platsar i. Gymnasiet kändes så.. oseriöst? Lite svårt att förklara, men det kändes rätt plats för mig att vara på. Första två timmarna var mest praktisk info och viktiga grejer att veta inför skolstarten. Den resterande timmen var vår första föreläsning. Att lyssna på min kurslärare föreläsa, att se hur alla i klassen lyssnade och var fokuserade, det kändes så stort haha. Jag tyckte det var intressant att lyssna på min kurslärares föreläsning och det märktes att han visste vad han pratade om. Coolt med en akademisk utbildning och att ha övergått till forskning för att sedan stå med en docent titel=) 
 
  Allt var nytt och spännande. Det fick mig att tänka på gymnasiet och på när våra lärare stod och pratade. Stor skillnad. Å andra sidan var det mycket nytt att ta in också, men jag tänker att allt kommer att falla på plats. Största tankarna går just nu åt att få in rätt studieteknik och att klara av de tre examinationerna som den första kursen kommer att bestå utav. Hur gör man för att plugga bra och för att komma in i hela Uni studietekniken? Såna frågor, men det kommer komma med tiden. Och angående programmet, jag känner verkligen att jag har hamnat rätt. Det känns kul och jag kan se mig själv jobba med allt som den här utbildningen ger en i framtiden. Kan berätta mer om utbildningen och om hur dessa 3 år kommer att se ut i ett annat inlägg. Är iallafall pepp! 
 
Haha, vill så gärna läsa det här inlägget slutet på den här terminen... Kommer nog skratta åt mig själv medan jag drar mig själv i håret. Hur som helst! När föreläsningen var slut åkte jag förbi stan, köpte lite behövliga grejer inne på Åhléns och inne på Apoteket (älskar att gå loss inne på Apoteket haha). Var även förbi posten och hämtade ut mitt paket!! Dagens bästa. Fick hem mina overknee boots och de är perfekta!! Jag är helt kär. Lovar att visa upp de, tredje gången gillt =) Har tidigare köpt två par boots från Nelly men inte vart nöjd och skickat tillbaka dem, men dessa är perfekta enligt mig. 
 
Idag var dagens föreläsning inställd haha, andra dagen.. Nej, men ingen har undgått för hur det ser ut på Göteborgs gator. Istället sov jag ut hela dagen och ska strax duscha och förbereda mig inför morgondagens föreläsningar. Puss<3

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

 
Hej på er och välkomna till min lilla blogg:) Mitt namn är Zhela, och jag är en 16årig tjej från Göteborg!
Min blogg handlar förmodligen om nästan samma sak som alla andra tusentals bloggar. Helt enkelt om min vardag, mina tankar, bilder, tips m.m, men förhoppningsvis fastnar ni för mina inlägg och väljer att stanna kvar! Kram:)

Kontakta mig: zhelablogg@hotmail.com

RSS 2.0