EGOOFFICIAL

2016-01-19 ❥ 21:00:00
 
 
 De perfekta Over knee bootsen kommer enligt mig från Egoofficial. Jag älskar klacken, vilket var i princip därför jag beställde hem dem, de är sköna att gå i och har perfekt passform. Liten knytsnörning där bak, vilket går lätt att dölja ifall man inte vill att den ska synas =) 
HÄR hittar ni dem! Modellen jag har heter IVY, finns andra modeller också =)

HELGEN

2016-01-19 ❥ 19:30:00
 Haha bästa kvalitén =))
 
I helgen ville jag göra något kul innan jag skulle återgå till studierna och vardagen. Skulle träffa Hang i lördags, men det blev ändrade planer så jag var hemma i mitt rum och tyckte att mitt liv var sämst (haha) innan jag fick ett sms följt av ett samtal om att följa med ut med några vänner. Sminkade och klädde på mig ganska så snabbt och tog sedan en Uber in till stan. Vi var på Upstairs i ett par timmar och det var skitkul =) Glad över att jag valde att dra ut. Fast än det var SVINKALLT.. Söndagen spenderades till att lata sig i sängen och sedan gå på bio, vi var och kollade på Joy med Jennifer Lawrence, otroligt duktig skådespelerska. Rekommenderar filmen, en riktigt bra och inspirerande film! Helgen visade sig bli ganska bra tillslut =) 

FÖRSTA DAGEN PÅ UNIVERSITET

2016-01-19 ❥ 18:49:00
Vi Medie och kommunikationsvetare sitter i JMG, Institutionen för Journalistik, Medier och Kommunikation men utbildningen jag läser (för att vara exakt) heter Medie och Kommunikationsvetenskap, PR, Opinionsbildning och omvärld. Men om någon frågar så säger jag Medie och Kommunikationsvetenskap haha, lättare så.. 
I den här byggnaden sitter vi, Annedalsseminariet. Kan tänka mig hur fint det är här under våren med alla körsbärsträd =) 
 
Hej min lilla blogg =) Igår var min första dag på Universitet, och jag kan konstatera att - Vilken stor skillnad på gymnasiet och universitet/högskola! Det kändes så rätt - Det är här jag ska vara, det är i den här miljön och på den här seriösa nivån jag känner att jag platsar i. Gymnasiet kändes så.. oseriöst? Lite svårt att förklara, men det kändes rätt plats för mig att vara på. Första två timmarna var mest praktisk info och viktiga grejer att veta inför skolstarten. Den resterande timmen var vår första föreläsning. Att lyssna på min kurslärare föreläsa, att se hur alla i klassen lyssnade och var fokuserade, det kändes så stort haha. Jag tyckte det var intressant att lyssna på min kurslärares föreläsning och det märktes att han visste vad han pratade om. Coolt med en akademisk utbildning och att ha övergått till forskning för att sedan stå med en docent titel=) 
 
  Allt var nytt och spännande. Det fick mig att tänka på gymnasiet och på när våra lärare stod och pratade. Stor skillnad. Å andra sidan var det mycket nytt att ta in också, men jag tänker att allt kommer att falla på plats. Största tankarna går just nu åt att få in rätt studieteknik och att klara av de tre examinationerna som den första kursen kommer att bestå utav. Hur gör man för att plugga bra och för att komma in i hela Uni studietekniken? Såna frågor, men det kommer komma med tiden. Och angående programmet, jag känner verkligen att jag har hamnat rätt. Det känns kul och jag kan se mig själv jobba med allt som den här utbildningen ger en i framtiden. Kan berätta mer om utbildningen och om hur dessa 3 år kommer att se ut i ett annat inlägg. Är iallafall pepp! 
 
Haha, vill så gärna läsa det här inlägget slutet på den här terminen... Kommer nog skratta åt mig själv medan jag drar mig själv i håret. Hur som helst! När föreläsningen var slut åkte jag förbi stan, köpte lite behövliga grejer inne på Åhléns och inne på Apoteket (älskar att gå loss inne på Apoteket haha). Var även förbi posten och hämtade ut mitt paket!! Dagens bästa. Fick hem mina overknee boots och de är perfekta!! Jag är helt kär. Lovar att visa upp de, tredje gången gillt =) Har tidigare köpt två par boots från Nelly men inte vart nöjd och skickat tillbaka dem, men dessa är perfekta enligt mig. 
 
Idag var dagens föreläsning inställd haha, andra dagen.. Nej, men ingen har undgått för hur det ser ut på Göteborgs gator. Istället sov jag ut hela dagen och ska strax duscha och förbereda mig inför morgondagens föreläsningar. Puss<3

TANKAR EFTER STUDENTEN

2016-01-17 ❥ 18:00:00
Imorgon börjar jag min första dag på Universitet och det är stort. För mig är det stort. Det är en ny milstolpe i livet och samtidigt som jag ser fram emot att påbörja min utbildning så är jag lite nyfiken också. På ett lite nervöst sätt. Hur kommer det att vara? Är det verkligen åtta timmars plugg varje dag? Hur är klasskompisarna? Kommer jag att klara av mina tentor? Lite som att börja gymnasiet igen, men denna gången lite allvarligare. Jag känner mig iallafall lugn inför att börja och precis som på gymnasiet så tror jag att de här tre åren på universitetet kommer att gå fortare än vad jag kommer att hinna med. 
 
Om vi tittar tillbaka på den här tiden fast för ett år sedan, så minns jag känslorna och tankarna över hur livet skulle vara efter studenten. Frågade alla jag kände vad de gjorde efter studenten, eller för de som skulle ta studenten, vad de ville göra och sökte på Google efter ''Att göra efter studenten''. Haha, det var seriösa grejer liksom. Då hade jag tusen tankar, en miljon frågor och var mer nyfiken på min framtid än någonsin. Och vet ni vad? Såhär i efterhand med facit i handen så vill jag bara säga till mig själv, varför gjorde jag en sådan stor grej utav det? Innerst inne visste jag att allt skulle lösa sig och att allt hade sin tid och anledning. Men jag kunde inte sluta tänka på det. Och egentligen är det förståeligt, det om något var den största milstolpen i mitt liv hittills. Det var inte bara att ta studenten. För mig var det från att gå från ungdom till vuxen. Att gå från trygghet till att stå på egna ben. Och om det var en periods som jag hade tiden att tänka på allt detta så var det under hösten/vintern.
 
Jag är väldigt glad över att jag inte satte igång och pluggade precis efter studenten, även om det var tänkt att börja plugga på en gång. Jag blev reserv och kom inte in, och nu i efterhand är jag glad över det. Varför? Jo för att under hösten/vintern lärde jag mig att stå på egna ben och släppte hela skoltiden bakom mig. Ingen skulle se till att jag fick ett jobb eller en sysselsättning om inte jag själv gjorde det. Ingen skulle se till att jag skulle kämpa för att komma någon vart om inte jag själv. Givetvis hade jag mina föräldrars stöd, men ni förstår hur jag menar. För första gången stod jag på egna ben och det var där och då som jag tänkte att det är ungefär nu jag formar min framtid. Det är nu jag väljer mina val, vill jag sitta hemma i ett år till och inte göra ett skit? Vill jag ut och resa? Nej, jag kände efter under hösten att jag ville börja plugga igen till våren. Den månaden hemma när jag satt hemma och sökte jobb och kämpade för att få in en inkomst varje månad (nu låter det som att jag var en ensamstående mamma haha), den perioden gjorde mig lite rädd. Rädd inför framtiden. I början var det kul såklart, att inte behöva sätta alarm på morgonen, att göra lite vad jag kände för och att kunna boka in en spontan weekend resa bara så. Men efter att ha vart hemma hela September månad utan någon sysselsättning fick jag lite smått panik och jag minns att jag tänkte ''Är det såhär tiden efter studenten ska se ut?''. Jag kände bara nej, verkligen inte. Jag bestämde mig för att sätta upp tydliga mål om vad jag ville uppnå inom närmsta halvåret. 
- Att hitta ett jobb - Det lyckades jag med att göra och tog tag i ganska så fort efter sommaren, även om det tog en månad innan det släppte. Det resulterade i inte bara ett jobb, utan flera.
- Att komplettera en kurs från gymnasiet för att höja mitt snittvärde och kunna konkurrera i ännu en urvalsgrupp - Det lyckades jag med, och tack vare det lyckades jag även uppnå mitt tredje mål, vilket var 
- Att bli antagen till skolan
Och så slutligen, mitt sista mål för året var - Att börja med körkortet och det har jag också gjort. Har betalat för att söka om tillståndet, gjort syntestet, riskettan och hittat en körskola jag ska börja köra med väldigt snart. Förhoppningsvis har jag mitt körkort i handen om ett par månader. 
 
Det jag framförallt vill komma fram till är att den perioden fick mig att inse mycket grejer. Det är väldigt individuellt från person till person, många vill bara leva livet efter studenten och inte ta ansvar, många vill jobba och inte alls återgå till plugget. Inget är mer rätt än det andra, för alla vill olika i livet. För mig var det ett stort hopp från den här tryggheten jag alltid haft från skolan till att påbörja en höst med att inte ha några planer. Hösten och vintern fick mig att inse en del grejer och framförallt att ta tag i min framtid. Jag kanske fortfarande är lite ''tonårsvilsen'', men jag känner att jag är på god väg i livet och jag tar beslut som kommer att gynna mig. Nu när jag har uppnått mina fyra mål så vill jag sätta nya mål för mig själv och lyckas uppnå de också. 
 
Så - till er som ska ta studenten och har ungefär liknande tankar som jag hade innan jag skulle ta studenten, eller för er som har tagit studenten och fortfarande känner sig vilsen. Allting löser sig. Jag vet att det är lätt för andra att säga det, men för en själv betyder det ingenting förens man själv inser det. Vilket jag gjorde för ett par månader sedan. Det viktiga är att du låter det ta den tiden det krävs för att du själv ska inse. Och att inte göra en stor grej utav det, ta din tid att tänka på vad du vill göra, om du inte vet alls, tänk inte särskilt mycket för det kommer att komma av sig själv. Huvudsaken är att du gör det du känner för att göra och även om du inte har svar på det nu, så kommer det komma en dag. Att jag blev reserv och inte återgick till plugget direkt efter sommaren var det bästa som kunde hända mig såhär med facit i handen ett halvår senare. Allt har sin tid och allt kommer att ske när tiden är rätt.

JANUARI

2016-01-17 ❥ 12:00:00
Välkomnar 2016 med en massa lata dagar haha. Nasrin var här över julledigheten, hon åkte tillbaka till Stockholm förra veckan (fast än hon har bott där i 10 år så är det fortfarande här hemma som är ''hem''), Ziba och Ales har också sovit över vissa nätter under de här lediga veckorna och hela familjen har bara hängt och umgåtts. Det blir så med alla röda helgdagar och halvveckor. Jobbade på skolan häromdan och vart barnvakt en kväll, annars har jag inte jobbat sedan dagarna innna julafton. Lite skönt har det vart i vilket fall och mysigt att umgås så intensivt med familjen, men ser fram emot att sätta igång med rutiner och en vardag med start nästa vecka.
Kommer ett gäng bilder från de här två senaste veckorna =) 
En kväll spelade vi spel (eller försökte iallafall haha)
Sara och jag gjorde i ordning ostbricka till hela familjen en kväll, mysigt
 Och så en snapbild, bara för att bilden blev så bra
 De nätterna som min syster Ziba och Ales sover över så sover de i mitt rum, min sovplats blir på en madrass i vardagsrummet. Haha, jag klagar inte. Jag älskar det =) Det resulterade i Sushi framför Tvn en eftermiddag!
Förra lördagen åkte mina föräldrar, Sara och jag hem till Monica (Linus mamma) för fika. Hon hade bakat den här underbart goooda kakan, mums! 
Mysigt! 
Jag var där en stund innan jag åkte på kvällen för att sitta barnvakt. Gulliga föräldrar som bjöd på allt detta, satt och mumsade på detta när lilla Minou hade somnat. 
Fick den här bilden skickad av min syster, Ales hade vart på kalas. Haha alltså hur söt min lilla älskling
FaceTime alla dagar som vi inte ses
 Sara och jag var på Riskettan ihop, vi ska börja köra på samma körskola! 
 En bild från London! Saknar Jessica såå mycket, bara två veckor kvar<3<3
 Häromdan, samtidigt som vi kollade på Focus, andra gången för min del. Grym film! 
Såhär stilig var min lilla plutt när han kom hit i fredags, så kär i honom haha 
Haha, här hade han fått på sig pyjamasen och skulle gå o sova. Ales passar i alla färger, finaste!! O så duktig som kan stå helt själv<3 
Bild från igår 
 
Detta var mina två senaste veckor, väldiiiiigt slappt så att säga. Innehållande väldigt mycket mat och familj. Knappt lämnat lägenheten om inte jag verkligen har behövt göra det, usch undviker den här kylan så mycket jag bara kan. Men snart kommer bättre tider haha.

MALTA 2015

2016-01-16 ❥ 16:07:00
 Ghajn Tuffieha Bay var första stranden vi besökte 
 En dag tog vi båten över till ön Comino där vi spenderade en heldag på Blue Lagoon. Ni ser ju hur otroligt vackert det är, klarblå vatten.. Wow. Det var lite molnigt när vi kom fram, men efter ett tag kom solen fram
 Vi simmade över till andra sidan och under grottorna
Kan inte komma över huuur fint vattnet är!! Kolla bara, wow 
 Min saknade älskling!
 Hahaha
 Mellieha Bay som vi besökte en dag, otroligt vackert här med! 
 Samma dag gick vi till Paradise Bay som låg nära Mellieha Bay, så vi besökte två stränder på en dag. Snacka om hurtiga haha.. Vilken utsikt!! 
Glädje!
Åt god maaat 
 Vi älskade Blue Lagoon så vi tog oss dit ännu en dag, denna gången var det hur varmt som helst och lördag, så det var fullt med folk
Färjan vi tog över till ön Comino åkte förbi grottorna, huur fint?
Vår sista dag! 

Och ett gäng mobilbilder
Jag älskar allt som har med den här bilden att göra. Åka båt, klarblått vatten i bakgrunden, solens strålar och värmen, det saltvattniga håret, lockarna och brännan.
 En selfie från Blue Lagoon 
En kväll när vi skulle ut! Klänningen köpte jag i somras och kommer från Missguided
Ännu en outfit =) 
Vår sista kväll innan flyget åkte tidigt på söndagmorgon, såå brun haha :( 

Såå! Tror detta var alla bilder från resan (eller aa alla bilder jag hade tänkt o lägga upp). Nu var det fem månader sedan jag åkte till Malta med Maggie, har haft inlägget som utkast men glömt att lägga upp det. Haha skönt med en throwback såhär i januari.. Iallafall, bättre sent än aldrig!
Nu när jag tittar tillbaka saknar jag det såå mycket och inser hur bra vi hade det och vilka otroliga stränder vi besökte. Jag åkte som sagt till Malta bara ett par timmar efter att jag var hemma från Turkiet (alla inlägg o bilder finns i kategorin ''Resor'') så det fanns ingen tid för vila haha.
Resan gick så otroligt bra och vi två hade jättekul ihop. Vi lärde känna en del folk som bodde i samma byggnad som oss (vi bodde i ett hotellägenhet 10 min med bil från St Julians). De flesta som bodde i byggnaden var unga italienare, så vi umgicks med de en del under vår resa. Maggie och jag besökte fantastiska stränder varje dag och tog bussen långt ut för att upptäcka nya stränder. Glad såhär i efterhand att vi gjorde det för vi hittade våra favoriter och fick samtidigt se en stor del av Malta. Under vår vecka gick vi ut tre gånger, ska man ut i Malta så är det i St Julians eller Paceville där ''allt händer''. Vi hade skitkul när vi gick ut, men själva festgatan kändes för skabbig. Fick lite Rhodos, Magaluf känsla (väldigt många ungdomar som var där på språkresa, vissa lite väl för unga?). 
Annars så var Malta en jättemysig ö, nästan alla pratade flytande engelska, invånarna var trevliga och hjälpsamma, men själva ön var lite utsöndrat eller vad man ska säga.. Trasiga byggnader, halvfärdiga byggnader, smala gator osv. Enda stället på ön där det var höga, pampiga byggnader, gallerior osv var på St Julians. 

Efter vår resa ihop fick vi en hel del minnen som vi skrattar åt i efterhand, så här kommer en del grejer som jag kommer att koppla till den här resan- (om jag nu minns allt haha)
 
- Att behöva vänta på bussarna i upp till en timme (och hur de åkte förbi en om det var proppfullt haha och btw, trafiken är KAOTISK där, helt sjukt!)

- Våra bussturer som tog minst en timme för att ta oss till alla olika stränder (i princip omöjligt att komma fram snabbt med deras vägar)
 
- Att vi inte hade en adapter med oss och inte orkade köpa en förens sista dagarna (hej för lockigt hår i värmen)
 
- Att Maggies telefon dog helt och hållet när vi besökte Mellieha Beach. Tog inte fem minuter innan det svämmade in vatten i hela hennes strandväska och allt blev förstört.. Haha stackarn. 
 
- Maggie är jätteöppen av sig själv och har ingenting emot att göra allt framför mig haha, jag däremot är långt ifrån likadan. Fram till resan fick hon inte ens gå in på toa med mig när jag skulle kissa haha. Däremot under resan fick hon mig att bli jätteöppen med allt, vi blev FÖR öppna t.om haha.
Vi duschade ihop för att det sparade så mycket tid när vi kom hem från stranden, vi gick på toa (even number two..) framför varandra och gick runt i lägenheten nakna som att vi har gjort detta hundra gånger förr? Jag som annars är way too private av mig när det gäller sånt och aldrig låtit någon få se något innan blev helt plötsligt jätteöppen. Haha det bästa var när en av oss satt på toa och den andra duschade och vi båda kollade på varandra och ba WTF? Hahaha. Så fort vi kom tillbaka till Sverige så var jag tillbaka till my usual me och ba ''Gå ut'' så fort jag skulle kissa haha. Antar att det blir annorlunda när man bor ihop under samma tak i en vecka =) En av de bästa egenskaperna med Maggie är just att man kan vara hur öppen som helst med henne och aldrig behöva skämmas för någonting. Det älskar jag med henne<3
 
- Våra skrattattacker varje gång vi var påväg hem, varje dag skrattade vi åt exakt samma grej precis när vi skulle nerför backen efter att ha vart på äventyrer hela dagen (gissar på att vi var trötta för vi skrattade åt samma grej varje dag på samma ställe, hahaha)

- Våra chocolate chip cookies, chips och Ice Tea Peach Mango som var i princip det enda vi levde på hela resan hahaha. Tror vi åt ''riktig'' restaurang mat 3 gånger? 

- Aussie gänget som vi lärde känna en dag och hängde med ut en kväll, varpå en av dem var total kopia av Stiffler från American Pie haha 
 
-Våra italienska grannar och deras rostiga engelska (Våra grannar var ett gäng killar som bodde i lägenheten ovanför oss, mittemot oss och bredvid oss). De var roliga o så, men vi hängde mestadels med dem för att samåka taxin in till St Julians och tillbaka haha. 

- När en av Italienarna sa ''Do you want me to COCK pasta for you?'' Stackarn, men vi kunde inte hålla oss för skratt.

- Italienarnas version av Fuck off - Shit of a hell 
I don't give a fuck - Having a fuck
Fuckboy - Shitman 
Hahahhaha som jag och Maggie skrattade åt dem, det var inte vad de sa, utan hur de sa det med deras italienska brytning så det var omöjligt att inte skratta. Som tur var skrattade de med oss =)  
 
- Att Maggie var som en alarmklocka som väckte en 8 på morgonen för att hinna med dagens äventyr annars skulle dagen vara som bortblåst ifall vi inte åkte hemifrån vid 9 haha

- Hur Maggie studerade hela Maltas karta på en vecka haha ''VAR ÄR MIN KARTA??'' ''Oh tur här är den'' 
Inte visste jag att den kartan som vi fick på flygplatsen skulle vara med oss varje dag under resan haha. Reseguiden Maggie =) 
 
AJA. Detta var väl en tiondel av allt som hände under den veckan, men detta får räcka, annars blir det för mycket text (vilket det redan är..). Men för att sammanfatta det här, vi hade en riktigt rolig resa ihop och hela resan till Malta var så spontan som det bara kunde bli, men det visade sig bli hur bra som helst. Vi lämnade Malta med nya minnen, lite mer solbrända än vad vi var och en mycket tightare vänskap <3 

MITT 2015

2016-01-06 ❥ 19:09:46

Gjorde du något 2015 som du aldrig gjort förut? - Ja, jag tog studenten, var på all-inclusive hotell för första gången, började en höst med att inte gå tillbaka till skolan och blev moster (om det räknas som något man gjort haha) 

Vilka länder besökte du? Turkiet, Malta och England (London)! 

 En bild från Blue Lagoon på Malta!

 Är det något du saknade år 2015 som du vill ha år 2016? Känns som jag har sagt det i varenda årsresumé, men mitt körkort! 

Vilket datum från år 2015 kommer du alltid att minnas? Oj.. 19 april för det var den dagen Ales föddes, 20 april för det var första besöket på BB, 9 juni som var min studentdag och så 28 december för det var den dagen jag fick reda på att jag blev antagen till universitet! Och så en massa andra datum som jag minns bara för att. 

 Hur har ditt 2015 varit? Året har vart bra, haft bra perioder då jag vart lycklig och tacksam, men även perioder då jag känt mig mindre glad. 

Vad var din största karriärsmässiga framgång? Det måste nog vara hur jag kämpade och sökte massor med jobb efter sommaren och faktiskt lyckades få flera jobb. Har flängt runt som en idiot hela hösten/vintern och jobbat till sent på nätterna vissa kvällar, vissa dagar har jag jobbat på två olika jobb under en och samma dag. 

 Och din största framgång privat? Att jag kämpade hela våren i skolan, gick ut med bra betyg och att jag blev antagen nu till våren. Hade önskat mer privata framgångar med mig själv, men känns som jag inte gått "uppåt" i år med mina personliga framgångar och tankar utan snarare stannat kvar eller "fastnat". Det hoppas jag blir att det blir en förändring på i år, vill jobba mer med mig själv. 

 Vad spenderade du mest pengar på? Känns inte som att jag har spenderat så mycket nu i höst, men skulle säga allt som tillhörde studenten/balen, spenderade en del pengar på det i våras, men även mina resor!

 En favoritbild från min studentdag!
 
  Vilka låtar kommer alltid att påminna dig om 2015? Haha som sagt, är sämst på detta för kommer aldrig på just i den stunden, men oj jag får faktiskt tänka på det.. (Kom på lite grann nu, en dag senare haha) Lyssnat en del på The Weeknds låtar, Justin Bieber har gjort grymma låtar i år, Adele's Hello har ju gått på repeat ett par gånger för mycket om man säger så och så typ alla låtar från Så mycket bättre med Miriam Bryant! 

 Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Hmm, jag vet inte. Ledsen och glad. Jag har alltid (eller vad jag minns iallafall) en period mellan april-juni där jag är så otroligt glad och lycklig i princip varenda dag. Men annars så, jag vet inte.. Har inte känt mig så positiv och lika glad lika ofta. Så får nog säga både och på den frågan.

 

Vad önskar du att du gjort mer? Vet inte riktigt, känns som jag har gjort det mesta jag har velat göra. Jag har jobbat, rest, sparat pengar, unnat mig mycket, umgåtts mycket med min familj, uppnått mina mål i skolan osv, men kanske bara att ha gjort fler saker. Förstår ni? Inget särskilt, men ändå vilja göra typ allt. Eller jo. Tränat mer. Hade en period fram till april där jag var så duktig och höll igång, men ända sen april har jag kanske rört på mig 2 gånger? 

 

Den maträtt du åt oftast 2015? Oj vet inte haha, tacos kanske?

 

Vad gjorde du på din födelsedag 2015? På min självaste födelsedag var jag på Liseberg, men kvällen innan hade jag flera vänner över och hade ett jättespontant födelsedagsfirande. Det var såå mysigt och bland de bästa kvällarna på året. Hade beställt flera pizzor, vi drack lite (knappt?) och på tolvslaget in till min födelsedag blev jag firad med tårta och sång av mina närmsta som var där den kvällen. Vid ett på natten kom störningsjouren pga att vi vart lite för högljudda (+ att Sara hade också haft födelsedagsfirande dagen innan) så vi stängde av musiken och tog det lugnt, poppade popcorn och kollade på filmer hela natten! Verkligen bästa kvällen med alla närmsta. Jag var såå glad, som en nöjd bebis haha.

 Tre bilder från min 19 årsfirande!
 
  Högsta önskan just nu? Har ingen speciell önskan, känner att jag har allt man kan önska sig, men att alla i min familj ska vara friska och lyckliga, att min utbildning ska gå bra och att jag ska lyckas ta körkortet i år!

 

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Finns det säkert, körkort, en bil, en roligare sommar (juli månad var den tråkigaste månaden för mig) och bättre väder haha.. 

 

Vad fick dig att må bra? Vet att frågan är vad, men min familj, Ales (!!), mina vänner, mina resor och hela bal och studentperioden (dvs april-mitten av juni) fick mig att må så bra!! 

 

Vem saknade du? Ingen särskilt faktiskt? Saknar ju iförsig alltid min syster som bor i Sthlm! 

 

Vad är du mest stolt över? Hur jag avslutade sista året på gymnasiet, att jag kämpade under hösten/vintern och sökte massa jobb och som sagt att jag blev antagen! Och så är jag stolt över att jag är såpass målmedveten. Jag tror på mig själv och strävar efter det jag vill ha i livet. Mycket lär jag mig på vägen och jag står själv som ett frågetecken väldigt ofta, men jag tror på mig själv. Det är jag stolt över. 


Tror du att år 2016 kommer blir bättre? Det känns så, men så säger man ju inför varje år. Jag hoppas det iallafall! 

Vem har du umgåtts med mest? Måste nog vara (bortsett från min familj) Jessica som är vår extra familjemedlem och femte syster haha. Henne har vi (Sara o jag) spenderat mest tid. Saknar henne!! 

 <3<3
 
Bästa minnet från 2015? Ales födelse, min studentdag, kvällen innan min födelsedag och alla lyckade utgångar (i princip alla haha)

De bästa nya människorna du träffade? - Träffade en del nya människor i samband med all jobb, men någon som jag kom riktigt nära var Jessica, lärde känna henne slutet på 2014, men det var under hela 2015 som vi blev riktigt tighta och umgicks flera gånger i veckan. Även Maggie och jag blev riktigt tighta i år, vi reste ju utomlands t.om =)

Planer för 2016? Påbörja min utbildning, fortsätta jobba extra, ta mitt körkort, fira Ales 1 årsdag och helt enkelt ta året som det kommer! 

Vad vill du säga till dig själv inför 2016: Fortsätt så som du gör nu. Du kommer vara världens gladaste när du har körkortet i din hand, så kämpa! Var snäll (snällare) mot dina nära, de älskar dig och bryr sig om dig mest. Va inte så hård mot dig själv utan tilllåt dig vara gladare mycket mer. Ta inte allting så seriöst och släpp saker som inte betyder något. Ta beslut även om de känns jobbiga. Följ din magkänsla. Unna dig själv, men försök även att spara dina pengar för du vet hur stolt du blir när du på egen hand uppnår dina mål och har större valmöjligheter. 

Så! Nu har vi gått in ett par dagar in i 2016, men jag hoppas på ett bra och snällt år med mycket glädje och kärlek. Puss på er <3


2016

2016-01-02 ❥ 12:50:00
Godmorgon på er! Första inlägget för år 2016. Hoppas att ni alla hade en bra sista dag på året<3
 Tänkte berätta lite om mitt nyår i text och bilder. Började dagen med att vi åkte och storhandlade, sedan direkt hem till Ziba med Nasrin där vi tre förberedde, dukade och gjorde i ordning. Vid fem någon gång fick vi skjuts hem och jag gjorde i ordning mig jättesnabbt (hade liksom mjukis och tjocktröja på mig under dagen haha). Hade inte ens prövat min planerade outfit, men det blev riktigt bra. Vi plockade upp resten av familjen hemma och så åkte vi hem till min syster och åt middag, sedan följt av massor av gott att äta och sällskapsspel osv. Haha, soooom vi skrattade när vi körde spelet ''Med andra ord''. Vi tävlade i grupper, pappa var så rolig med sina beskrivningar och Ziba och jag fuskade så mycket hahaha.
Vid tolvslaget stod vi på altanen och det vart pusskalas mellan alla. Allra gladast var jag över att få fira in tolvslaget med alla i min familj. Någon timme efter tolvslaget åkte jag in till stan med Maggie, vi bestämde oss för att gå ut och det fick bli till Nefertiti då några kompisar var där. Jag hade nog bland de roligaste utgångarna någonsin! Såå mycket som Maggie och jag dansade o sjöng med till alla låtar har jag nog aldrig gjort tidigare. Vi gick all in på alla låtar, bl.a Justin Biebers ''Sorry'', Zara Larssons ''Rooftop'' och massa Destiny Child/Beyonce låtar. Vi var där till stängningsdags och gick sedan till MAX och käkade o mötte upp några av mina killkompisar. I o med att det inte åkte bussar och alla taxin var svindyra så sov jag inte hemma den natten eftersom att det var typ omöjligt att ta sig hem om inte man ville pröjsa 800 kr haha.

Iallafall! Jag tycker överlag att nyår är ganska så överskattad och mina tidigare nyår har aldrig direkt var något wow, utan precis som vilken dag som helst, men i år hade jag mitt bästa nyår någonsin. Inte för att den direkt konkurrerade med ett annat nyår haha, men kvällen/natten var i vilket fall otroligt lyckad och var nog bland de bästa kvällarna på hela året t.om. Jag fick ta del av alla delar under en kväll, så jag hade inte kunnat önska mig en mer lyckad kväll eller bättre avslut på året för den delen. Tror vi somnade 8 på morgonen? Haha, shit. Jag mådde rätt så bra igår, var inte alls bakis eller så, lite seg bara efter få timmars sömn så det var skönt att få sega i sängen och äta tjockismat. Det här nyåret var även mitt första nyår ute med vänner, så är tacksam över att det blev så otroligt lyckat! 
Min systers man hade inte köpt lite alkohol med sig... haha
 Dukningen! 
Såhär såg jag ut! Byxdressen är från Zara och är lånad från min syster, håret fick jag blow-dryat kvällen innan och dagen efter dvs på nyår så fick jag värsta fina svallet och lockarna efter en natts sömn haha! Sminket fixade min syster på tio minuter, jag blev så nöjd med allt =)) Kände mig jättefin under kvällen, mycket tack vare byxdressen, älskar ryggen på den!
Och så en närbild på det haha! 

Har ett par bilder på maten på min systers kamera, annars tog jag inte så mycket bilder under kvällen.. Har några snapvideos från tolvslaget på hela familjen och vår pusskalas, har sparat dem och har dem som minne nu! 

Hann förresten inte lägga upp ''MITT 2015'' inlägget igår, ska hinna lägga upp den senare idag! Puss på er<3


 
Hej på er och välkomna till min lilla blogg:) Mitt namn är Zhela, och jag är en 16årig tjej från Göteborg!
Min blogg handlar förmodligen om nästan samma sak som alla andra tusentals bloggar. Helt enkelt om min vardag, mina tankar, bilder, tips m.m, men förhoppningsvis fastnar ni för mina inlägg och väljer att stanna kvar! Kram:)

Kontakta mig: zhelablogg@hotmail.com

RSS 2.0