PMS

2015-03-30 ❥ 17:54:58
Haha, typ jag förra veckan
 
Heeeej efter en vecka, haha. Förra veckan var BAJS. Alltså, ända sen i måndagskväll till i torsdags hade jag årets PMS. Asså, literally. Brukar aldrig vara såhär hormonell, brukar mest vara lite ledsen, känslig och irriterad dagarna innan min mens kommer, men inte denna gången. Jag var ett åskmoln hela förra veckan, var arg på allt och alla, irriterad och gick inte till skolan på nästan hela veckan, samt sov länge och hade ångest över allt. Skolan, framtiden, högskola osv. Tror alla i familjen blev mina offer.. Ingen kom undan haha. 
 
Det lättnade upp i fredags när jag tog mig till skolan för första dagen på hela veckan, hade ett prov som jag skrev och efter skolan åkte jag till Hangs jobb och väntade på att hon skulle sluta jobbet, sedan åkte vi till I Love Pizza och käkade, samt åt glass för vi var sugna på det. Haha, vi måste nog ha sett roliga ut när vi åt glass i en glasskiosk när folk gick förbi frysandes.. I lördags gjorde jag inte så mycket, var hos min syster hela kvällen och igår var också en sån där seg dag där jag tänkte alldeles för mycket på allt. Åkte och tränade, vilket fick mig att må lite bättre, i efterhand iallafall. Det är skönt att ha någon som förstår en, i det här fallet min storasyster Nasrin. Vi pratade och hon förklarade hur jag måste styra mina tankar när de här spöktankarna kommer dagarna innan mensen, dvs kunna skilja på vilka som är ''normala'' tankar och vilka som är spöktankar och att strunta i dessa tankar och förstå att de inte är viktiga och ''riktiga'' tankar, dvs sånt jag tänker på i vanliga fall. 
 
Jag är glad och positiv ganska ofta tycker jag, men just veckan innan mensen och under den veckan så känner jag inte ens igen mig själv och det är otroligt jobbigt. Visst kan man skoja om det, typ ''AA har du PMS nu igen eller?'', men det är verkligen såå jobbigt för att hela jag förändras och det värsta är att jag har svårt att styra de känslorna och ändra på mig. I vanliga fall brukar jag vara grym på att ''ta tag i mig själv'' och göra sådant som får mig att må bra. Men nästan INGENTING gjorde mig glad förra veckan, inte ens tanken av att äta något gott gjorde mig glad?
Jag har ''turen'' att slippa de här enorma fysiska smärtorna, såsom mensvärken osv (händer ibland), däremot påverkas jag psykiskt, dvs att jag tänker på allt och överanalyserar alla tankar, reagerar på ett sätt jag annars inte brukar göra, tar åt mig mycket mer än vanligt, får ångest över alla mina onödiga tankar, hamnar i en jobbig cirkel, har svårt att sova pga att jag tänker så mycket och när jag väl somnar, sover jag jättelänge osv. Men framförallt tappar jag kontrollen över mig själv, och det var det vi pratade om igår. Att kunna styra över de känslorna som kommer någon vecka i månaden och skaka av dem, eftersom att de är oviktiga och inte är sådant jag tänker på i vanliga fall. Haha usch, vill inte sitta här och klaga, men det är jobbigt när man i vanliga fall kan styra sig själv och sina tankar, men så kommer de här hormonerna smygandes upp på en någon vecka innan mensen och totalförstör en.
Är det någon som känner igen sig eller reagerar ni annorlunda?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

 
Hej på er och välkomna till min lilla blogg:) Mitt namn är Zhela, och jag är en 16årig tjej från Göteborg!
Min blogg handlar förmodligen om nästan samma sak som alla andra tusentals bloggar. Helt enkelt om min vardag, mina tankar, bilder, tips m.m, men förhoppningsvis fastnar ni för mina inlägg och väljer att stanna kvar! Kram:)

Kontakta mig: zhelablogg@hotmail.com

RSS 2.0