30 APRIL

2015-04-30 ❥ 20:04:00
 
Det här inlägget är skrivet för exakt ett år sedan, men den kunde lika gärna vart skriven idag. Jag är helt slut i huvudet, märkte av det när jag kom hem igår efter jobbet och totaldäckade. Att jobba efter skolan hela förra veckan och denna veckan samt ha massa plugg har satt sina spår. Jag är trött i huvudet, kropp och själ =) Åkte till skolan imorse för 30 min seminarium, sedan åkte jag hem haha. Värt! Skickade precis in en inlämning, så nu är veckans plugg avklarad. Har dock massa arbeten till nästa vecka, men idag ska jag njuta av att vara ledig. 
And Valborg idag, vägrar gå ut. Meningslös dag att fira, tycker jag. Ser inget kul med det, okej om någon styr upp en skön hemmafest liksom, men att dra ut på klubb eller åka till Slottskogen, nä tack. Too much people. 
 
 
Har längtat till att bara vara hemma och ta det lugnt, Jessi är här också och har gjort mat till oss igen haha<33 så ikväll blir det myskväll. 
 

ÖL OCH WHISKYMÄSSAN 24-25 APRIL

2015-04-29 ❥ 14:05:53Hahaha, det ser helt sjukt ut med mannen till vänster? Ser ni det jag ser? Det är en man i vit skjorta som går förbi "ut från bilden" och så en man som hänger vid baren, men om man kollar noga ser det ut som att mannen vid barens huvud "sitter fast" i mannen med den vita skjortans kropp. Ser ut som han har en stor överkropp, litet huvud och går runt i vid sjukhusrock typ hahaha. Bardans blev utlovad haha! Det började med Soma på baren, sedan blev det fler! Vi hade nog den roligaste montern, massa drag hos oss hela tiden med musik, dans och skratt! 
Hela gänget! Lagom trötta och slitna (men glada haha!) efter två heldagar.
 Det är Herdi (i mitten) och Cesur (längst ut t höger) som står bakom Ava Zêr!  

HELGEN

2015-04-27 ❥ 17:45:00
Lördagen blev en riktig fest! Hade så kul hela kvällen med hela Ava Zêr teamet, mycket skratt, jobb och dans! Var såklart helt slut efter dessa dagar med skola, jobb och denna mässan, men det var värt det! Tack till alla som var med och gjorde helgen grym! Har massa snapvideos och bilder, haha får se hur jag ska lägga upp dem. Annars tog jag många bilder med deras systemkamera, så får se om jag får de skickade till mig. 
I lördags efter jobbet mötte jag upp Sara och åt på O'learys innan mässan, gott!
 Mat på mässan! Just i den här stunden var vi båda så trötta och irriterade, det var jättemycket ljud och massa folk och maten var inget vidare haha.  
 
Det var obeskrivligt skönt och efterlängtat att få vakna upp på söndagen utan några måsten. Åt en god frukost med min familj och hela eftermiddagen segade Nasrin, Sara och jag i soffan framför KUWTK. På kvällen åkte vi in till stan och fikade på Le Pain Francais, vi beställde in flera bakelser och åt lite av allt. Mysigt. 
Glömmer av att ta vanliga bilder när jag tar kort på snapchat? Haha, sorry. 
 
Just nu är jag på jobbet, mellan kunderna pluggar jag. Skriver på en inlämning och pluggar inför ett prov som är nu på onsdag. Multitasking haha. Efter jobbet ska jag träna med Yolanda, lite mer än en vecka sedan jag tränade sist. Det har vart mycket de två senaste veckorna, har därför haft svårt att få allt att gå ihop och så är jag alltid trött efter jobbet, men idag så! Blev därför så glad imorse när jag fick ett "vill du träna?" sms. Tänkte bara yes, nu blir det av! Inga ursäkter liksom haha. 

ÖL OCH WHISKY MÄSSAN - AVA ZÊR

2015-04-25 ❥ 12:02:00
Haha, om ni hittar en tröttare människa än mig, ring miggggggg. För det första vet jag inte vad jag tänkte med när jag gick runt i boots med klackar hela gårdagen? Stackars mina fötter. Efter lite betygssamtal i skolan åkte jag till jobbet, stängde vid sex och åkte sedan raka vägen till mässan, vilket var skitkul faktiskt! 
 
Min syster (Nasrin) killes kompis har tillsammans med en vän tagit fram historiens första kurdiska öl, som heter Ava Zêr (betyder guldvatten på kurdiska). 
Iallafall, Sara och jag blev därför tillfrågade ifall vi ville ställa upp och jobba på mässan tillsammans med några andra, just för att sälja ölen! Timmarna gick fort och de sålde såå bra, ALLA som drack ölen tyckte att den var jäkligt god. Ni kan läsa mer om ölen på www.avazer.com ifall ni vill eller kolla in deras Instagram! 
 
Haha, Saras vänner. Trogna Ava Zêr supporters!
 
Hang fyllde år igår så även om jag var riktigt trött så mötte jag ändå upp henne efter att jag hade slutat för en kvällsfika! Var hemma vid ett på natten och var seriöst tröttare än tröttast. 
 
Kan säga att jag motvilligt gick upp vid 9 imorse för att duscha och sedan åka till jobbet. Känns som det är allt jag skriver om haha, att jag är på jobbet.. Men det blir så. Iallafall, jobbar till kl tre sedan blir det raka vägen till mässan! Och ikväll kommer min syster hem i ett par dagar, yeyy! 

TIPS FÖR ATT KLARA MATTEN

2015-04-23 ❥ 14:10:00
Fick en kommentar häromdan som jag tänkte svara på, kanske hjälper detta någon annan också! 
 
Hej sötis! Hoppas du kan hjälpa mig med min fråga, behöver lite peppning!😁😩 
 
Jag klarade inte matte 2b i 2an, hade ingen energi eller motivation till att lägga ner tid i den kursen, så jag fick ett F. Sen gjorde jag en prövning i 3an, den klara jag inte. Blev så otroligt ledsen och besviken. För då gick jag ut med ett F i gymnasiet, vilket inte alls är likt mig. Jag har bra betyg, har A/B/C i alla ämnen. Så mitt snitt sänktes rejält + så är jag inte behörig till de programmen jag vill studera till. Iallafall, jag jobbar just nu och har gjort det i ca 7 månader. Jag ska göra en prövning den 7 maj, om ca 17 dagar alltså. Jag har matematik origo 2b boken, den hade jag under gymnasiet. Sen har jag även matematik 5000 2b boken. Jag har ingen energi till att plugga, känner mig så nere och mitt allmänna tillstånd är inte det bästa haha :( Mår inte så bra. Men jag måste klara denna prövningen för att vara behörig till mitt program, som jag vet att jag har stor chans att komma in på. Sen kan jag även tillägga att jag är hemma ca 17/18 de dagar jag jobbar (typ 3 dar i veckan vilket inte alls är mkt) och då har jag liksom inget annat att tänka på, då borde väl jag kunna plugga till matten? Så jag är alltså ledig 4 dar/vecka och jobbar 3dar/vecka. Behöver tips på vad jag bör tänka på, hur jag ska sätta upp plugget för de 17 dagar som är kvar då jag inte har pluggat NÅGOT alls. Läste om ditt inlägg där du skrev att du klarade matten och att det var en sån lättnad, hur mycket du kämpade och med tanke på allt du hade omkring dig. Snälla hjälp mig med tips och allt du kan dela med dig av, vad bör jag träna mest på? Olika strategier? Pluggtips? Alllt som du kan dela med dig av skulle jag vara SÅ jättetacksam över!!! För detta är absolut min sista chans, jag tog studenten förra året och vill verkligen plugga till hösten och denna prövningen är min sista chans. 
 
Svar:
Hej!! Klart jag ska göra mitt bästa för att hjälpa dig! 
Du jobbar alltså 3 dagar i veckan och är ledig de resterande 4 dagarna. Mina tips till dig är att:
- Börja med att sätta upp ett schema om hur du ska lägga upp dina timmar. 
- Försök att plugga minst 2 timmar om dagen de dagarna du är ledig. Och låt dessa timmar vara till för att plugga och inget annat. 
- Försök sätt dig åtminstone en halvtimme/en timme och plugga de dagarna du jobbar. 
- Tänk inte på hur många kapitel det är och hur mycket du behöver ta in. Gå igenom kapitel för kapitel och försök att förstå det viktigaste i varje kapitel. Det viktiga är inte att kunna exakt ALLT i boken, utan det allra viktigaste. Du har gjort nationella/prövning i matte 2b, då vet du på ett ungefär vad som kommer med. Det är mycket från de första kapitlena minns jag, och kanske någon/några uppgifter från de två sista kapitlena. (Om jag minns rätt) 
- Har du någon som kan hjälpa dig? Det hade jag och jag kan säga att jag inte hade klarat mig utan den hjälpen jag fick. Om inte du har någon som kan hjälpa dig, kolla öppna stugor som finns i Göteborg (om du bor här), kostar ingenting. Kolla mattecentrum.se, kolla youtube tutorial osv. 
- Resultatet av att göra och klara uppgifterna är att du kommer tycka det är kul, eftersom du kan det. Och alla vet att när någonting tråkigt blir roligt och man känner sig duktig så vill man fortsätta pga boosten man får.   
- Använd dig av formelbladet som man får med på provet, vet du exempelvis hur man gör kvadreringsregeln eller räta linjen, så är formelbladet till hjälp! Vet man inte hur man ska använda sig av formlerna så är formelbladet ganska onödigt att ha, så försök lär dig dem!   
 
- Tro på dig själv och ha en positiv inställning. Det kanske låter löjligt, men om DU tror på dig själv och tänker att du kommer klara av detta, så är halva delen avklarad.
- Viljan är nog den största drivkraften. Jag ville klara mig såå såå mycket att jag vägrade se ett annat alternativ än det. Vill du det riktigt mycket, så klarar du det, det lovar jag dig. 
- Repetera, repetera och repetera. Jag kunde göra samma uppgifter flera gånger efter varandra, tillslut kunde jag lösa PQ-formeln i huvudet, så många gånger som jag hade gjort det haha. 
 - Lägg inte ner för mycket fokus och fastna inte för mycket på att göra 15 liknande nivå 1 uppgifter i varje kapitel, gör ett par, men gå vidare till nivå 2 och försök att lösa lite svårare uppgifter. Hellre klara en svår uppgift på provet som ger ett E poäng, ett C poäng och ett A poäng än endast en fråga som ger ett E poäng. På så sätt kan du klara en sådan uppgift på provet och lyckas få ihop fler totala poäng.  
- Öva på gamla nationella prov, bland det viktigaste tipset jag har! Då vet du hur provet kan se ut, vilka frågor som kommer på ett ungefär och vad du ska fokusera på. 
 
Och sen att du inte har energi till att plugga och känner dig nere, det är inte lätt att orka och försöka när man inte mår bra innerst inne. Sen underlättar det inte när man inte har klarat det innan för självförtroendet sänks (been there), men jag lovar dig att om du har den inställningen att detta är tråkigt, att det inte går, att du inte orkar, att du är trött osv, så kommer det inte ge dig något. Du måste vilja detta till 100% och intala dig själv att detta ska bli kul, det ska gå och du ska orka! En stor del till varför jag klarade mig var inte för att jag helt plötsligt hade blivit bra på matte, nej utan det var mestadels psykiskt. Jag hade positiva tankar, jag föreställde mig det scenariot när min lärare delade ut provet och jag såg ett E på pappret SÅ många gånger och jag tänkte bara på känslan efteråt. Lättnaden. 
 
Du har 15 dagar kvar nu, lägg ner nästan all din fritid på att plugga inför matten. Tänk att det är två veckor av ditt liv, sedan kan du komma in på det du vill läsa till. Detta är mina bästa tips för att klara matten, om det är någon annan som vill dela med sig, så får ni jättegärna göra det!! Jag tror på dig och jag önskar dig all lycka!! Du får jättegärna berätta hur det gick sen =)

TO DO LIST

2015-04-23 ❥ 13:24:31
Fiint

Trött tjeeeej! Gårdagen gick i ett, skola från 8-12, jobb från 13-18 och egentligen var det tänkt att jag skulle träna efter jobbet, men saknade bebis så mycket att direkt efter att jag hade stängt på jobbet så köpte jag med mig mat och åkte och hälsa på dem på sjukhuset! De är fortfarande kvar på sjukhuset, men får skrivas ut snart =) 

Var iallafall hemma sent på kvällen och somna typ så fort jag kom hem haha. Är på jobbet just nu, utöver det har jag massa grejer att göra känns det som. 
Får göra en "to-do list", jag älskar, elller älskar var lite att ta i, men tycker om att ha struktur och bocka av grejer, men samtidigt håller jag mig aldrig till dessa listor haha. 
Så kan man nog beskriva mig -  Vill ha struktur och ordning i mitt liv, jag gillar att planera och känna känslan av att bocka av grejer, men samtidigt håller jag aldrig mig till mina så kallade to do listor eftersom att jag alltid gör det på mitt egna sätt (eller inte gör det alls haha..) 
Så jag är med andra ord inte så jättestrukturerad utan mer, "tar det som det kommer eller det får bli som det blir" =) 

HUR FETT DET ÄR ATT LEVA

2015-04-21 ❥ 21:54:27
"Hur fett det är att leva. Det är viktigt att komma ihåg det"

En liten reminder, det är viktigt att komma ihåg hur fett det är att leva, och inte bara vara vid liv. Det finns så mycket att vara tacksam och glad över. 

I skrivande stund känner jag så mycket kärlek och glädje att jag nästan kan röra vid den. Vem vet om jag känner såhär imorgon? Allt jag vet är att just nu i detta nuet känner jag enormt mycket. Vill bara blunda och ta in allt. Livet är bra. 

SOL OCH JOBB

2015-04-21 ❥ 17:35:48
Hej bloggisseeen! Jag har äntligen fått en systerson!! Haha, berättar mer i ett annat inlägg, men han är världens finaste och mysigaste. Stoltaste mostern!!

Hittills har den veckan vart jättebra, igår när jag va påväg till skolan så kändes det som att det var julafton eller min födelsedag, var så glad hela dagen eftersom att jag skulle hälsa på min nyfödda systerson efter skolan! På kvällen skrev jag färdigt mitt engelska arbete som jag redovisade imorse, fick A på den, wohoooo. Den va viktig!! 
Vart fint väder hela dagen, så på rasten gick ja o några i klassen ner och köpte glass som vi åt i solen, så mys. Älskar vårsolen mest!! Har t.om långklänning dagen i ära =) 
Just nu är jag på jobbet, slutar snart, resten av kvällen ska spenderas till att börja med ännu ett arbete som ska redovisas imorgon. Jobbar hela veckan efter skolan, samtidigt som jag har mycket plugg nu det sista. Bara bita ihop de sista veckorna =)

Något kul! På fredagkväll och lördagkväll ska jag jobba på mässan efter att jag har slutat jobbet.. Mycket jobb här haha. Kommer jobba på Öl och Whisky mässan, vi kommer vara totalt sex personer som kommer att sälja den kurdiska ölen Awa Zer. Vi blir tre tjejer och tre killar, min syster Sara jobbar också med mig så de ska bli kul! Berättar mer om det när det närmar sig! 

Stressig vecka med mycket plugg och jobb. Och så går det inte en minut under dagen där jag inte tänker på bebisen eller kollar på alla bilder på honom. Usch jag saknar honom såå mycket!! 

#19

2015-04-17 ❥ 15:06:00
Äntligen kommer det upp lite bilder från Jessis birthdaaay<3 
<3333
Vackra bebis<3
 
Ett gäng bilder från Jessis födelsedag för två veckor sedan, bättre sent än aldrig. En lyckad kväll med mycket skratt, dans, dricka och maaaat. Tack för allt bebis<3 

17 APRIL

2015-04-17 ❥ 14:24:51
 
Jag funderar på om jag ska fortsätta blogga eller ifall jag ska sluta med det. Sedan i höstas har jag varken haft lusten eller tiden till att blogga vilket har lett till att bloggen har stått tom upp emot flera dagar i rad. Inte speciellt kul.. Jag vet inte riktigt hur jag ska göra, jag tycker såklart om att skriva och gillar att ha en plattform där jag kan skriva om allt jag känner för, men jag själv tappar lusten när uppdateringen suger. Samtidigt ser jag att ni är fler än någonsin som kollar in här varje dag, vilket gör att jag ändå vill fortsätta blogga. 
 
Jag vill att min blogg ska innehålla en blandning av texter, längre inlägg, peppande inlägg, inspirationsinlägg, vardagsinlägg och kanske lite mer tips/skönhet och lite mer av det ytliga. Mode och sånt är inte riktigt min grej, även om jag tycker att det är kul med outfitsinlägg osv. Vet bara inte vem som ska fota mina outifts varje dag haha. Nu innehåller min blogg varken något av det jag precis nämnde, eller rättare sagt - Bloggen har inget innehåll för tillfället. 
 
Sist vi hördes av var under påsklovet, jag hade ett slappt lov som gick alldeles för fort. Tränade, umgicks med vänner, shoppade och lite sånt. Skönt. Min syster har fortfarande inte fött, tycker jättesynd om henne som har gått två veckor över tiden. Hon har ont överallt och bebisen väger en hel del nu. Hon blir iallafall igångsatt imorgon, så håller tummarna att allt går bra under helgen så att både hon och bebis mår bra och kan komma hem<3
Jag har även sökt till universitet nu till hösten 2015, sökte ett par olika utbildningar, så vi får se hur det blir. Har verkligen inte vart säker på om jag ville plugga vidare eller inte, men jag bestämde mig iallafall för att söka, så får jag se vad som händer efter sommaren. Bortsett från det kommer jag att ha svinmycket att göra i skolan de här kommande fyra veckorna, vilket innebär att 90% av min tid kommer gå åt att få gjort allt. Samtidigt kommer det vara svårt när allt man vill göra är att spendera tid med bebis haha. 

HELGEN

2015-04-06 ❥ 19:10:00
1. Me and sis // 2. Fina födelsedagsbarnet<3 // 3. Hahaha, fulaste bilden, men tyckte det var så kul att Jessi tog kort PRECIS när jag råka fylla shotglaset med för mycket vodka. 
 
Hej på er! Har ni haft en bra långhelg? Var som sagt på bio i torsdags och kollade på Fast and Furious 7. Jag var nog inte ensam om att gå ut från biosalongen gråtandes.. Så fint avslut<3 
 
I fredags firade vi Jessis 19 årsdag! Det var längesen jag skrattade och hade så här kul. Det bjöds på galet god mat, dröm. Jag tog massa bilder med Jessis systemkamera, men tills dess får ni dessa tre snapchat bilder! Åkte hem vid 2 tiden och i lördags jobbade jag från 11-15, åkte därefter och körde ett 75 min boxningpass på gymmet. Min träningsvärk de här två dagarna är inte att skoja med.. Tycker att det är skitkul att boxas, man får ut så mycket av det, bättre kondition, styrka och en massa aggression haha.
Kom hem, tog av mig skorna, insåg att ingen var hemma utan att alla var hos min syster, så tog på mig skorna lika fort igen och promenerade hem till min syster, får passa på när det börjar bli fint väder. Även idag har jag vart hos min syster hela dagen, hjälpt till och fixat altanen, tagit finaaa bilder på hennes mage (hon har gått 3 dagar över tiden, alla väntar på bebis!!) och ätit gott. 

2 APRIL

2015-04-02 ❥ 20:03:00
 
Två bilder från mässan i tisdags, vi gick runt där ganska länge, tittade på allas UF företag (så duktiga!) och stöd-köpte några vänners produkter, bl.a den här selfiesticken från killarna i klassen haha.
Hahaha, tyckte det var såå kul (som ni säkert ser på andra bilden haha), första gången jag använder en selfiestick (helt efterbliven, jag vet!). Bästa köpet! 
 
Igår var en lååång och onödig skoldag, efter skolan åkte jag till optikern för en lins och glasögonundersökning.. Kul. Skönt iallafall att min syn inte har försämrats, utan stannat på samma punkt i över ett år nu (-3,50 närsynt). På kvällen kom Jessi hem till oss och som vanligt när hon är här ställer hon sig direkt i köket och börjar göra mat till mig och Sara, haha världens sötaste. Igår blev det quesadillas (tortillabröd m smält ost), stekt kyckling och guacamole. Så gott! Imorse hade jag tid hos vårdcentralen för att kolla upp min rygg. Har haft ont i ryggen sen i somras när jag jobbade och satt flera timmar om dagen, nu har det blivit sämre och jag står inte ut mer, så jag tog äntligen tag i det och kollade upp det. Verkade som att det var något med hållningen. Ska till sjukgymnasten nästa vecka så får vi se hur det blir!
 
Iallafall, mötte upp Jessi efteråt som sov hos oss inatt, vi åkte till Willys och handlade massa gott inför imorgon, åkte sedan hem till henne och lämnade av grejerna och åt mat. Sedan åkte vi till gymmet, längtade såå mycket till att träna idag och bli av med massa energi. Vi körde lite kondition och ben/rumpa. Var jättetrött när jag kom hem att jag somnade en stund, men nu har jag piggnat till och gjort mig i ordning, strax kommer Hang och plockar upp mig, vi + ett par vänner till henne ska kolla på Fast and Furios 7, är SÅÅ taggad, men samtidigt så ledsen. Inte samma sak utan Paul Walker :( (även om han är med i början)


 
Hej på er och välkomna till min lilla blogg:) Mitt namn är Zhela, och jag är en 16årig tjej från Göteborg!
Min blogg handlar förmodligen om nästan samma sak som alla andra tusentals bloggar. Helt enkelt om min vardag, mina tankar, bilder, tips m.m, men förhoppningsvis fastnar ni för mina inlägg och väljer att stanna kvar! Kram:)

Kontakta mig: zhelablogg@hotmail.com

RSS 2.0