EFTER STUDENTEN

2014-09-02 ❥ 17:10:28
Jag känner hur det här sista året på gymnaiset verkligen får en att tänka efter över ens framtidsplaner. Just nu kombinerar jag skolan med att jobba lite extra vid sidan om, tjäna lite pengar och bortsett från att slösa pengarna, så lägger jag undan mina ihoptjänade pengar inför studenten, balen och allt vad man kan tänka sig behöva spendera pengar på nästa vår. Inte långt kvar tills studentmössorna ska beställas osv.
 
Samtidigt försöker jag ge allt i skolan i år. Mina betyg är bra, men frågan är - Är de tillräckligt bra för att komma in på den utbildningen jag vill komma in på? Jag vet faktiskt inte. Jag vill plugga vidare direkt efter studenten och framförallt här i Göteborg (eller Göteborg trakterna). Tanken har ju vart att komma in på Juristprogrammet här i Göteborg, men allt mer på sistonde så tvekar jag om det verkligen är det jag vill. Utbildningen är sjukt eftertraktad och det är flera tusen som söker in dit varje år, med ett definitivt högre snittbetyg än vad jag har (runt 21 ligger snittet för att komma in på Juristprogrammet här i Göteborg). Fast samtidigt har jag ett år kvar att höja mitt snittbetyg.
Men ska jag tänka mig en annan utbildning, något mer ''realistiskt'' eller ska jag inte ge upp om den drömmen? Men sen frågar jag mig själv, vill jag verkligen komma in på den utbildningen? Det jag däremot vet är att jag måste höja mitt snittbetyg och fixa matten i år. Vet inte hur många gånger om dagen jag tänker på vad för utbildning jag vill söka till, vad för yrke jag kan tänka mig jobba inom i framtiden. Så svårt det här. 
Fast i slutändan löser sig allt ändå, hur mycket man än planerar, hur mycket man än försöker tvinga fram något, så blir det ändå så som det är tänkt att det ska bli. Vad det nu än är, så det är lika bra att inte göra hjärnan så trött med all tänkande, det blir bra ändå. 
 
Haha, fan, jag som bara ville skriva om min tisdag haha. Så kan det bli. Vad har ni för planer efter gymnasiet? Eller ni som har tagit studenten, vad gör ni?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

 
Hej på er och välkomna till min lilla blogg:) Mitt namn är Zhela, och jag är en 16årig tjej från Göteborg!
Min blogg handlar förmodligen om nästan samma sak som alla andra tusentals bloggar. Helt enkelt om min vardag, mina tankar, bilder, tips m.m, men förhoppningsvis fastnar ni för mina inlägg och väljer att stanna kvar! Kram:)

Kontakta mig: zhelablogg@hotmail.com

RSS 2.0