TIDEN STANNAR INTE FÖR NÅGON

2014-10-30 ❥ 12:09:00
Lunch på Pasta Prego med mamma igår
Hela gänget + Mustafa som tar kort haha =) 
Efterlängtad ceasarsallad på CT24!
 
Hej!! Vilken bra dag jag hade igår. Åkte först in till stan med mamma runt fyra tiden, vi åt lunch och kollade runt lite. Jag kom hem med två tröjor som jag hade kikat på tidigare. Yey! 
Var hemma i någon kvart och lämnade av allt o så innan jag åkte för att möta upp gänget. Vi var på ett vattenpipacafé och det var jättekul att få träffa alla igen. För en kväll kändes det som att tiden hade stått stilla och att ingenting hade ändrats sedan 9an, fortfarande lika halvtorra skämt mellan alla haha. Men så inser man att det snart har gått 3 år sedan alla var samlade och man märker att en del grejer har ändrats.
Alla har gått olika vägar i livet och håller på att växa upp till de vuxna människorna vi snart kommer att bli. Sjukt det där. Hur allt fortfarande kan vara sig så likt när man ses efter så lång tid, men ändå så olikt. Det var iallafall kul och se hur vissa fortfarande umgås med varandra och är lika tighta, om inte mer sedan 9an.
 
Jag hade i vilket fall jättekul igår, skrattade alldeles för mycket och skrattade åt idioterna som inte kunde köra in till stan utan att åka fel typ hundratiogånger. Vi alla var så hungriga att vi åkte till CT24 (Tintin) för att äta, kan säga att det tog evigheter tills vi faktiskt åt. Hände så mycket sjuka grejer på vägen haha, orkar inte. 
 Vafan haha, nu blir jag helt nostalgisk and shit, blev bara så glad att få träffa alla igen, fast än vi alla har gått olika vägar så betyder dessa människor fortfarande något för mig. 

TVÅ

2014-10-29 ❥ 19:13:00
 
Två låtar jag fastnat för de senaste dagarna! 

STAN OCH REUNION

2014-10-29 ❥ 13:28:24
Mina naglar som jag gjorde häromdagen, kortade ner dem och målade på en mörkare färg den här gången!
 
Hej fina ni<3. Gick upp för en stund sedan, tänkte börja platta mitt hår snart och om en stund ska jag in till stan med mamma. Vill kolla lite i stan, det var längesedan. Senare på kvällen ska jag gå på en liten ''reunion'' med ett par från min förra klass i 9an, det var hur länge sen som helst, men ser fram emot det. 

HYLLNINGSTAL

2014-10-28 ❥ 00:48:36
I fredags höll jag ett hyllningstal för min pappa. Tänkte att det  skulle vara kul att dela med mig av den. För mig var inte det här talet ''ännu en redovisning'' som man ville få gjort så snabbt som möjligt, utan när jag stod där uppe och pratade så kändes det som att pappa satt i klassrummet och lyssnade. Jag har nog aldrig hållt ett tal i skolan som vart så här äkta som detta var. Min pappa är min nummer ett i livet
 
 
''Älskade pappa, inte en dag har gått under mina 18 år där du inte har talat om för mig hur speciell jag är, hur älskad jag är och hur fantastisk jag är. Idag är det min tur att tala om det för dig.

 

Jag var 8 år gammal när jag såg dig gråta för första gången. Du kollade mig i ögonen med tårarna rinnandes ner för kinderna och sa "Att visa sig svag är att vara stark". Jag glömmer aldrig bort de orden. Jag frågade aldrig vad som hade hänt, men jag visste att du var riktigt ledsen. I mina ögon var det inte ett tecken på svaghet, det bevisade bara hur stark du var. Hur stark du är. Och hur stark du alltid har vart. Redan då som 8 åring blev du min förebild, för du visade mig att det var okej att vara ledsen och inte alltid behöva må bra.

 

Jag var 10 år gammal när jag insåg att vi hade fått en gemensam hobby. Du var med mig på mina handbollsträningar fyra gånger i veckan, skjutsade mig fram och tillbaka, var med på alla cuper och väckte mig tidigt varje helg för att åka till mina matcher. Och varje helg satt du längst fram på läktarn med ett alldeles för stort leende för att vara så tidigt på morgonen och hejade på mig. Varje helg i 7 år. Och inte en enda gång hörde jag dig klaga över att du aldrig fick sova ut på helgerna. Jag var bara 10 år när jag insåg att du var min bästavän.

 

Jag var 12 år gammal när jag var fast i Stockholm hos min storasyster och inte kunde åka hem pga snöstorm. Jag ringde dig sent på kvällen och var ledsen över att alla tåg och bussar var inställda och att jag förmodligen skulle komma hem ett par dagar senare än förväntat. Knappt 7 timmar senare stod du utanför hennes port för att köra hem mig. Varje gång jag tänker på det har jag svårt att hålla tårarna inne, för vem gör något sådant? Vem går ut i kylan och startar bilen sent på natten, åker 500 km i en snöstorm för lilla mig? Jag var 12 år när jag insåg att du var min hjälte. Den som alltid skulle finnas där för mig och rädda mig.

 

Jag var 14 år gammal när vi hade vår första och hittills enda tjafs. Jag var arg på dig för att du inte förstod mig och tänkte att jag ville hellre dö än att prata med dig. Det är inte mycket man vet som 14 åring, i princip allt känns som livets slut. Du tillät mig att vara arg och du tillät mig att vara sårad, men du vände aldrig ryggen mot mig. Även fast jag många gånger försökte att stänga ut dig ur mitt liv så fanns du alltid där med öppna armar. Och det är jag glad över. För det fick mig inse hur mycket jag verkligen uppskattar dig.

 

Idag är jag 18 år. Jag har lärt mig mycket under alla dessa år tillsammans med dig, framförallt har jag insett att det finns ingen bättre människa än du. Du har visat mig att det är okej att inte alltid behöva vara stark, du har visat mig innebörden av ordet bästavän, du har visat mig vad det innebär att alltid finnas där och därför vill jag tala om för dig idag och varje dag under resten av mitt liv hur mycket jag älskar dig, hur speciell du är och hur fantastisk du är.

Precis som du alltid gjort för mig. För det är du, älskade pappa.''


MÅNDAG

2014-10-27 ❥ 23:56:00
Ännu en bild från i lördags. Hatten ''lånade'' jag, förklädet tog jag av för den var jobbig haha och flätorna orkade jag inte ha kvar längre = en skolflicka (vilket inte var målet..)
 
Hej på er! Var hemma hela eftermiddagen och segade innan jag pallrade mig upp från soffan och åkte för att göra mina naglar. Det var inte längesedan sen sist, men jag hade tröttnat på dem och så hade mina naglar blivit för långa, så jag ville korta ner dem och byta färg. Fick bli en lila färg den här gången, lite höstigt sådär haha. Väntade tills att Hang hade slutat jobbet, sedan gick vi och åt mat och därefter hem till henne där jag var fram tills för en stund sedan. Mysig dag, glad att jag gjorde något av den här dagen iallafall. Puss!

OKTOBERFEST

2014-10-26 ❥ 18:02:00
 Johanna och jag!
<333
Grattis Hannisen<3!!
 
Igår gick jag upp redan vid sju på morgonen för att skriva Högskoleprovet. Varför jag valde att göra det var mest för att testa på som en första gång och känna efter. Hade alltså inte pluggat på det innan och hade inga direkta förväntningar om hur det skulle gå. Det var i vilket fall väldigt svårt tyckte jag, men kollade facit imorse och det hade gått heeelt okej. Varken bra eller dåligt. Får lägga ner lite mer tid på det i vår istället! 
 
Hade lite bråttom när jag kom hem för att göra mig iordning inför Hannas födelsedagsfest. Temat var som sagt oktoberfest och att hitta en dräkt var inte det lättaste.. Gick runt på stan hela torsdagen för att hitta något, det löste sig iallafall, även om jag kände mig mer som en skolflicka i uniform (tänk Britney Spears video ''hit me one more time'', typ så) än en ''oktobertjej'' (eller vad det nu heter?). Aja, viktigaste var att jag hade kul haha. En lyckad kväll med skönt folk, bra musik, god mat och tårta och det var så kul att se hur mycket alla hade gått in för temat haha. Och justja, ännu mer lyckat att Hanna blev nöjd med presenten hon fick av oss. Wihoo =) 
 
Annars då! Äntligen höstlov, alltså när jag tänker på förra årets höstlov känns det som att det vore igår? Och tänk att det här är mitt sista höstlov haha :(
Den här sega dagen blev helt plötsligt bättre när mamma står i köket och gör hamburgare =) Mmmm. Puss! 

LEDIG

2014-10-22 ❥ 12:33:00
Godmorgon! Jaa, godmorgon hehe. Är ledig från skolan idag pga att många lärare är sjuka. Skönt med en ledig dag mitt i veckan..
Den här veckan har vart väldigt bra hittills, måndagen började med att jag fick tillbaka ett prov som gick mycket bättre än förväntat, igår skrev jag ett prov, tränade och resten av dagen slappade jag framför soffan och sov haha. I och med att vi är lediga idag så blev en redovisning inställd, har alltså bara ett tal i Retoriken på fredag, annars har jag inget mer den här veckan. Skööönt! Sen är det faktiskt höstlov? 
 
Planerna för den här veckan är att bli färdig med talet, träna, plugga lite matte, men framförallt att gå runt på stan, behöver kolla kläder och lite annat kul inför lördag. På lördag ska jag skriva Högskoleprovet hela dagen och senare på kvällen ska vi hem till Hanna för att fira henne! Ser fram emot det =) 
 
(Bilder tagna från google)
Temat på lördag är oktoberfest, haha så kul (sök på oktoberfest på google). Måste hitta ett förkläde och höga vita strumpor!! 

SCHOOL MOTIVATION

2014-10-19 ❥ 17:14:00
Att känna sig motiverad till att plugga eller orka med skolan är inte alltid lätt, eller det är nästan aldrig lätt. Oftast håller det ett par veckor efter att skolan har satts igång, sedan finns inte orken till att plugga eller att gå upp tidigt på morgonen och ta sig till skolan. Tro mig jag vet, vi alla är skoltrötta, och inte nog med det så tjatar lärarna om de nationellaproven som ''är närmare än vad ni tror!!''. Jag tänkte dela med mig utav lite tips till att hålla igång skolmotivationen! 
 
''It's about the journey, not the destination''
- Ha mål! Vad vill du uppnå slutet på den här terminen? Ligga på ett B i Engelska? Eller ett C i Svenska? Oavsett vad ni siktar mot, sätt upp delmål/huvudmål, så att det blir lättare att se ''slutmålet'', annars blir det lätt hänt att man tappar ''tråden'' och känner sig vilsen och vill ge upp.
 
- Tänk inte ''Åhh två månader kvar till jullovet'' eller ''Så långt kvar till sommarlovet'' utan försök att istället tänka att det är fem dagar i veckan! Tänk kortsiktigt istället, och hur fort går inte fem dagar? 
 
- Ha en kalender så att ditt mål känns mer realistiskt och bocka av dagarna som gått eller proven som är färdiga. Jag älskar känslan av att kunna bocka av allt.
 
- Hitta en vän du kan plugga med, någon som motiverar dig och hjälper dig och vice versa! 
 
- Ha roliga grejer du kan se fram emot. Även om det är mitt under vardagen, tex en dag där du och dina vänner äter ute istället för lunchen? Myskväll med vännerna under helgen? Fest? Något som du kan se framemot! 
 
- Även om allt känns jobbigt mitt under skolterminen, så gör saker som får dig att bli glad varje dag. Det är viktigt! Kan vara småsaker som att äta något gott när du kommer hem eller baka något? (mycket mat här känner jag haha..)
 
- Träna! Man mår bättre, sover bättre och orkar mycket mer i skolan.
 
- Omringa dig själv med människor som ger dig mer energi än vad de tar! 
 
- Se inte ett prov eller en inlämning som ett hinder, se det som en utmaning. Du kan klara av det och du ska klara av det. Varför inte liksom? Tänk känslan efteråt!
 
- Ha självdisciplin!! Så så så viktigt, det svåraste är att börja. När du väl har kommit igång de första 30 minuterna så orkar du ytterligare 30 minuter till.  
 
- Lägger du ner tid på skolan så kommer du att få tillbaka bra resultat, och det kommer få dig att fortsätta hålla igång. Hard work pays off!
 
- Ha en positiv inställning!! 
 
Och försök att njuta av varje dag som går, även om studenten lockar en eller vad som helst, försök att njuta av varenda dag som går och innan ni ens vet om det så är den dagen här.
 Oavsett vilken klass ni går i eller vilket program ni läser, kämpa det sista!! Det kommer att löna sig och det kommer att vara värt det i slutändan. 

VAD VILL NI SE MER UTAV?

2014-10-19 ❥ 13:56:53
Vad skulle ni vilja se mer utav? 
 
Vill ni ha fler personliga inlägg, mer vardagsinlägg, outfits, tips m.m? 
Kommentera här nedanför om vad ni vill se mer utav, förhoppningsivs kommer motivationen tillbaka om jag vet vad ni vill ha för innehåll i bloggen! Skulle uppskattas såå mycket<3

BRA VECKA

2014-10-18 ❥ 18:32:00
1.// Mina egna naglar, de har blivit så långa och starka. Glad =))
2.// Vägen upp till min syster är SÅ jobbig, värsta uppförsbacken & minst 50 trappor. Sen var det inte lite läskigt igårkväll haha.. så jävla mörkrädd. 3.// MIN TÅRTA. Den var såå god!!  
 
 
Hej på er! Skrev i inlägget under att den här skolveckan skulle vara jobbig och om den var, men på något sätt har jag ändå haft en sjukt bra vecka? Att blogga är inte längre en lika stor prioritering som förut, dels för att det inte känns inte lika kul, men även för att sista året i skolan innebär att ge allt och prioritera vad som är viktigt. 
Och jag ljuger om jag säger att det inte har gett resultat. Är stolt över mig själv!
 
Jag har under hela min skolgång haft väldigt lätt för mig i skolan (bortsett från matten hehe) och det har lett till att jag inte alltid känt att jag behövt eller orkat lägga ner jättemycket tid på att sitta och plugga inför ett prov, framförallt under min gymnasietid och det är precis det som har lett till att jag väldigt sällan får tillbaka ett prov/inlämning som jag fått A på (om inte jag verkligen tyckt att det har intressant och lagt ner mycket tid på det) utan jag snittar ett B på det mesta, ibland C och det har jag tyckt vart jobbigt i vissa fall, för att visst är jag jättenöjd med ett B men det känns ändå så surt för man är alltid så nära det där jävla A:et men inte riktigt ''når'' dit av den anledningen - att jag inte har lagt ner tillräckligt mycket tid och inte för att jag inte kan. Men just den här veckan har jag fått tillbaka två inlämningar och feedback på en redovisning och fått A på alla tre. Jag är så stolt över mig själv? Fattar ni vilken motivering? Skrev även två prov i veckan och när jag lämnade in båda så hade jag en bra magkänsla. Bortsett från det är min närvaro mycket bättre än förra året, vilket har lett till att jag inte ligger efter i något. Och nu har redan halva första terminen gått?? 
 
  Aja nog om min skolgång, det lönar sig att lägga ner tid på något! Bortsett från att plugga under veckan har jag hunnit med att träna ett par gånger, men alltså den träningsvärken jag har nu i benen är INTE att leka med. Men visst har man ändå en stolthetskänsla innerst inne haha..
Efter skolan åkte jag för att fylla på mina naglar efter tre veckor, den här gången i en ljusare färg! Fick även en halvtimmes massage, behövdes!! Åkte därefter hem till min syster och hennes kille, där resten av familjen var. Min systers kille tyckte (jag tyckte) att jag förtjänade tårta efter den här skolveckan, så en prinsesstårta väntade på mig när jag kom dit, utan tvekan veckans höjdpunkt haha. 
Den här dagen, not so much fun. Får se om jag hittar på något ikväll eller stannar hemma, men är allmänt glad och nöjd efter allt jag har åstadkommit den här veckan, sen har jag så fina människor i mitt liv som motiverar mig och gör mig så glad! Jättelångt inlägg, men så blir det när jag bloggar en gång i veckan, typ.. 

KILL ME

2014-10-13 ❥ 17:43:00
Hej hjärtan! Hade ni en bra helg? Spenderade min fredagskväll till att plugga, trodde att inlämningen skulle vara inne fredagkväll, men tydligen hade min lärare ändrat det till igårkväll.. Halvt kul att jag kämpade mig hela kvällen haha. I lördags sov jag över hos en vän, mysigt, men var så trött hela kvällen så var inte direkt världens bästa sällskap haha. Och igår hade jag så ont i magen hela dagen att jag sket i att träna, åkte istället hem till min syster direkt och var där en stund. Aja, helgen var bra iallafall. 
 
Ny vecka och min pluggvecka ser ut såhär: 
 
Måndag - Plugga religion och psykologi 
 
Tisdag - Plugga religion och psykologi
 
Onsdag - Prov i religion och psykologi-redovisning. 
Plugga på engelska presentationen och affärsjuridiken
 
Torsdag - Plugga på engelska presentationen och affärsjuridiken
 
Fredag - Engelska presentation och affärsjuridiksprov 
 
Och någonstans mitt i allt ska jag hinna med att plugga matte efter skolan varje dag och träna. Kul liv!! Sen ska man plugga under helgen också inför nästa veckas prov och redovisning =))) 
 
Vill dricka GODA DRINKAR nu med jättemycket alkohol i och däcka, bra mål i livet <3 Är TPL <3 
Eller nej, vill göra något jättesjukt och bara däcka. Vad skriver jag ens.. 

THROWBACK JUNE 2014

2014-10-10 ❥ 12:03:00
Slutet på maj och hela juni var utan tvekan den bästa tiden under det här året! Gå på vänners bal, karnevalen, massa studenter att gå på, Paris resan, utgångar, sommarlov, min 18 årsdag, min 18 årsfest, Liseberg osv. Blir bara lyrisk när jag tänker på framförallt de två första veckorna i juni! 
Åhh, saknar allt så mycket nu när jag tittar tillbaka på alla bilder! Världens bästa människor som gjorde hela min sommar (+ många fler utöver de som är med på bilderna! Valde bara slumpmässigt några bilder från arkivet!)
Fler bilder HÄÄR

FRIDAY

2014-10-10 ❥ 11:46:18
 En gammal outfit! 
 
Godmorgon! De här två senaste dagarna har vart två bra dagar, i onsdags stannade jag kvar efter skolan och pluggade, gick och tränade, åkte hem duschade o allt det, sedan gick jag till min granne och pluggade hela kvällen, vi blev färdiga precis till dokumentären om Zlatan (såå bra!!).
Igår stannade jag kvar efter skolan igen och pluggade.. Måste säga att jag har vart så ambitiös hela veckan, är stolt över mig själv. Känslan av att ha gjort allt man ska under veckan är så skön. 
Gick runt i stan en stund efter skolan, hittade dock inget utav det jag egentligen behövde, men kom hem med ett par yogabyxor som jag så länge velat ha, så slog till! Världens skönaste dessutom. Gårkvällen var inte lika rolig haha. Var så trött och PMSig hela kvällen, arg, trött, ledsen, glad, hungrig, jaa allt på samma gång. 
 
Men vad gör det när det är fredag idag? Veckan har gått så fort! Gick inte till skolan imorse, ville bara sova... Det vi skulle göra i skolan (jobba med ett arbete) kan jag göra hemma, så missade inget speciellt.
Så, planerna för idag är att först och främst äta en god frukost, gå ut och springa och passa på att gå till banken, sedan fortsätta med en inlämning här hemma och kanske ut och äta ikväll! Puss<3
 
 

TISDAG

2014-10-07 ❥ 21:50:00
En gammal bild! Behöver färga mitt hår igen så snart som möjligt..
 
Helvete vad kallt det är nu, längtar inte till vintern seriöst.. Den här tisdagen började bra, var på bra humör på morgonen, fram tills att jag fick ett bajs besked som i princip förstörde min dag och min skolmotivation. Inte nog med det så har jag två prov nästa vecka och två redovisningar, veckan därpå har jag två prov och en redovisning. Allt är så tätt inpå varandra, får ont i magen av att tänka på det. Aja, bara att bita ihop, får tänka att det är höstlov precis efter det! 
Kom hem från skolan, åt mat och sedan somnade jag på soffan i mammas famn i ett par timmar, såå skönt. Har äntligen beställt färdigt min studentmössa, är jättetaggad!! 

BOMBERJACKET

2014-10-06 ❥ 19:21:00
Bomberjackor är så inne nu och jag älskar dem. Hittade dessa på Nelly för endast 499:-, hur snygga? Vill ha den gröna! Ni hittar dem här 

NY VECKA

2014-10-06 ❥ 19:05:00
(Haha fail att mitt hår kom med.. märkte inte).
Var så hungrig efter träningen att jag köpte första bästa bar jag hittade i automaten. SÅÅ GOD. Smakar snickersglass?? 
 
Helgen kan nog ha vart den segaste och tråkigaste på länge. Var i princip hemma själv hela helgen och tittade på Suits. Ni som tittar på Suits - ni är medvetna om att alla är jämt så snyggt klädda (Rachel<3) och gissa om det gjorde mig motiverad till att vilja lägga ner tid på mig själv? Så, igår plattade jag mitt hår och imorse bestämde jag mig för att faktiskt sminka mig vilket jag inte har gjort till vardags på jättelänge, bytte ut mina Air Force mot vardagsklackarna och bomberjackan mot min knappt använda kappa och bestämde mig för att den här dagen och den här veckan ska vara GRYM.
Har gått runt hela dagen och känt mig snygg (får man säga så ;p?) och känt att det inte finns något jag inte klarar av (haha, men typppp), att jag la ner lite tid på mig själv imorse gjorde såå mycket för själen och självförtroendet. Låter kanske ytligt, men det är sant. Förra veckan var det ovårdat hår, inget smink och första bästa plagget jag hittade i garderoben som gällde, förhoppningsvis inte den här veckan haha.. 
 
Stannade kvar ett par timmar efter skolan för att plugga matte och sedan tränade jag. Känns sköönt att vara hemma och veta att dagens plugg är avklarad och likaså med träningen. Har även lagt upp en planering gällande plugget och träningen under veckan, så nu känner jag mig motiverad! Ikväll blir det mys och PH om jag orkar vara vaken. Puss! 

VECKAN

2014-10-04 ❥ 15:13:00
Igårkväll! 
 
Hej på er<3 Hela den här veckan kan beskrivas med ett ord - STRESSIG. Tränade i måndags och tisdags, bortsett från det har jag inte gjort mycket. Vart hemma och pluggat (försökt iallafall?). Varför den här veckan har vart stressig är för att jag har förstorat allt, inte gjort det jag skulle behövt göra = mer stressad.
Gårdagen var bra iallafall, känns som att fredagarna och helgerna har blivit det jag lever för, vilket jag egentligen inte vill. Vill hitta glädje i varje dag, inte bara på fredagarna.
 
Igår efter skolan var jag och hämtade ut nya linser och sedan åkte jag till Frölunda Torg för att möta upp min syster och pröva glasögon. Som det ser ut just nu ska jag kanske skaffa mig ett par glasögon, känner att jag ibland behöver vila ögonen från mina linser. Skönt att ta ut linserna och sätta på sig glasögon när man är hemma eller så. Hittade ett par jag tyckte om, men ska tillbaka nästa vecka så då får vi se hur det blir.
Vi gick sedan till Jensens och åt där, första gången jag var på den nya i Frölunda, men wow vad stort och fint inrett. Hade iallafall ett par mysiga timmar ihop med min syster, vi skildes sedan åt och så åkte jag och träffade ett par vänner. 
 
Vet inte riktigt vad jag ska göra idag, ska strax åka och träna då det var ett par dagar sen sist, sedan får jag se vad som händer på kvällen. Har känt mig så ful hela veckan, så vill typ va asfab idag och fixa håret, sminka mig, sätta på mig en grym outfit och gå ut ikväll haha.
Fast jag orkar inte det egentligen :( Finns inget oskönare än att gå ut när det är så kallt på kvällarna. Aja, vi får se!! Pussssss<3


 
Hej på er och välkomna till min lilla blogg:) Mitt namn är Zhela, och jag är en 16årig tjej från Göteborg!
Min blogg handlar förmodligen om nästan samma sak som alla andra tusentals bloggar. Helt enkelt om min vardag, mina tankar, bilder, tips m.m, men förhoppningsvis fastnar ni för mina inlägg och väljer att stanna kvar! Kram:)

Kontakta mig: zhelablogg@hotmail.com

RSS 2.0