VILJAN

2014-11-18 ❥ 18:50:00
Hej på er, de här senaste dagarna har jag inte gjort så mycket. Var på födelsedagsfest i lördags, var med en vän i söndags och igår var jag i stan en stund efter skolan med min syster. Stannade hemma från skolan idag, snoozade alldeles för länge.. Har vart hemma själv hela dagen så jag blev lämnad med all tvätt, så har vart i tvättstugan hela dagen typ (nästan), diskat och kollat på KKTTH. 
Lägger upp den här bilden bara för att det var så varmt och ljust ute den dagen.. Och nu så.. 
 
På tal om något helt annat. Jag har ju tidigare berättat att jag inte klarade Matte 2b i våras och jag har fått chansen att läsa om den nu i 3an. Men i och med att jag inte har någon mattelektion på mitt schema, utan har fått ta eget intitiativ efter skolan, t.ex stanna kvar på handledningar efter skolan, så har det lett till att jag inte lagt ner jättemycket tid på matten eller prioriterat bort det pga att jag har haft annat jag vart tvungen att plugga inför. De gångerna jag faktiskt har lagt ner tid på det så har jag inte fått den hjälpen jag behöver. Det är inte lätt att stanna kvar på 2ornas mattelektion när min lärare prioriterar 2orna (vilket är självklart egentligen). Och stannar jag kvar på handledningarna så är det minst 20 elever där och alla behöver lika mycket hjälp under den timmen. Pga allt detta så har det inte blivit så mycket matteräknande som det egentligen hade behövats.
Pratade med min lärare igår och när han sa att provet är den 10 december så fick jag en chock. Eller det liksom slog mig att shit, det är 3 veckor kvar. Och jag har knappt jobbat igenom halva boken. 
Klarar jag inte det nu så har jag möjligheten att försöka igen i vår, men jag vill inte stå ut med den här ångesten och klumpen i magen ytterligare en termin. Jag har svårt med matten, men det är inte omöjligt. För mig handlar det om att få den hjälpen jag behöver, att någon förklarar för mig på ett pedagogiskt sätt vilken metod man ska använda sig utav och inte bara förklara hur man löser ett tal. Jag vet att om jag lägger ner tid på det och verkligen vill så kommer jag att klara det. 
 
Hur som helst, så i ren panik hamnade jag framför en annons på Blocket igårkväll. (Här om någon är intresserad). Smsade honom och vi bestämde tid osv, redan nu på lördag faktiskt. Om det funkar och går bra, så fortsätter jag. Men utöver det så kontakte jag Allakando imorse och bokade privatundervisning, ska alltså få en privatlärare 2 tillfällen i veckan/2 timmar per tillfälle. Bortsett från det bokade jag in på mig på en intensivkurs, vilket pågår i två söndagar från 10-17 och där går man igenom hela kursen innan provet.
 
Ja, det är inte lite pengar jag kommer att lägga ner på detta, men jag känner bara att ''Varför inte ge allt i 3 veckor och försöka klara det? Vad förlorar jag på det?''.
Jag börjar med detta nu och ska testa på ett par gånger och får därifrån avgöra hur det känns, men förhoppningsvis så ska det kännas bra och jag ska känna att jag förstår tillräckligt för att klara mig. Jag är desperat just nu haha, är i ren panik och det finns en liten rädsla inom mig som säger att jag inte kommer att klara det pga att jag inte klarade det i våras. Men, jag har viljan nu och jag ska lägga ner tid på det, vilket jag inte gjorde då, just därför finns det inget annat val än att klara matten nu innan jul. 

Kommentarer
Postat av: Anonym

Jag klarade inte heller matten och gjorde en prövning efter höstlovet, klarade dock inte den.. Vill inte ge dig mer ångest (sen är det ju skillnad från skola till skola) men provet var sjukt svårt. Det är ju matteläraren på skolan som skriver det så det är upp till honom hur svårt han gör det..

Lär dig alla grundläggande begrepp, själv eller med en kompis. Matteboken.se är en bra sida där det finns bra förklaringar och på youtube så finns det klipp (för alla mattekurser) där en lärare förklarar begrepp och tar upp exempel. Klippen är väldigt bra och man lär sig mycket! Ta en penna, papper och följ det exemplet han gör. Öva in det och sedan så gör du ett tal från boken!

Vet att det är sjukt svårt men sluta inte kämpa! Du kommer att klara det. Få inte en onödig ångest. Det är ju hemskt, lever med ångest dagligen. Men tappa inte hopp. Du är duktig som du är <3

Svar: Va snäll du är som lägger ner sån tid på att hjälpa mig!! Tack<3
Hur gör du nu? Håller du fortfarande på med matten?

Jag ska faktiskt kolla in dessa sidor och försöka lära mig det också utöver den hjälpen jag kommer att få med min privatlärare. Tack igen! Jag hoppas verkligen att jag klarar det och detsamma för dig<3
Zhela Shtab

2014-11-18 @ 22:00:21
Postat av: Anonym

Jag håller fortfarande på med matten! Har dock tillgång till hjälp från min mattelärare två gånger i veckan så det blir lättare ifs..

Lycka till!!

2014-11-18 @ 22:45:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

 
Hej på er och välkomna till min lilla blogg:) Mitt namn är Zhela, och jag är en 16årig tjej från Göteborg!
Min blogg handlar förmodligen om nästan samma sak som alla andra tusentals bloggar. Helt enkelt om min vardag, mina tankar, bilder, tips m.m, men förhoppningsvis fastnar ni för mina inlägg och väljer att stanna kvar! Kram:)

Kontakta mig: zhelablogg@hotmail.com

RSS 2.0