12 YEARS A SLAVE

2014-02-22 ❥ 00:19:00
 
Hey you guys, precis hemkommen från bio. Hann aldrig blogga innan jag åkte, var så stressad. Vem är förvånad=) 
Jag var och såg filmen 12 years a slave tillsammans med Nikki och David, och wow. Så hjärtskärande film.
En gripande film om slaveriet som pågick i USA under 1700 talet. Det var nästan omöjligt att inte känna hat mot de vita människorna över hur de behandlade deras slavar som ''egendom'' och vad de utsatte dem för. Vissa scener var så brutala att det knappt gick att se på, och tänk er ändå att filmen är verklighetsbaserad. Förutom huvudrollen Solomon, så fastnade jag för Batsey, som var en utav de kvinnliga slavarna. Wow, hennes roll i filmen var så himla gripande och hon utspelade den så bra, vilken skådespelerska!
 
Jag hade mina händer för munnen under hela filmen, och i slutet kom det även en och en annan tår. Så bra film, jag rekommenderar er verkligen att gå och se den, även om det inte är den ultimata biofilmen. Att se på den här filmen kommer att öppna era ögon och ge er ett helt annat perspektiv på saker och ting, framförallt om slaveriet. Det är en sak att läsa om förtrycket mot de mörka i skolböckerna och en helt annan att faktiskt få se det på bild, framför ens egna ögon. Vissa scener var så starkt utspelade att det kändes nästan som att det skedde rakt framför ögonen på en, och inte på en bioduk. 
 
Iallafall! Jag har haft en mysig fredagskväll med bra sällskap, gått på bio vilket var ett tag sedan, ätit lite för mycket biosnack och promenerat runt om stan. Hoppas att ni har haft en lika bra fredag, puss<3 

Kommentarer
Postat av: Anonym!

Nu får du skärpa dig med bloggningen! du bloggar ju nästan aldrig mer men när du väl gör det så bloggar du 1-2 gånger om dagen eller så bloggar du inte alls och kommer med samma ursäkt varje gång!

Svar: Haha hej! ''Nästan aldrig mer'', det var väl lite att ta i.. Har bara inte uppdaterat bloggen under helgen! Jag har en fråga till dig, hur många gånger om dagen skulle du vilja att jag uppdaterade? Skulle uppskatta ifall jag fick lite feedback här så jag vet =)
Zhela Shtab

2014-02-24 @ 19:05:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

 
Hej på er och välkomna till min lilla blogg:) Mitt namn är Zhela, och jag är en 16årig tjej från Göteborg!
Min blogg handlar förmodligen om nästan samma sak som alla andra tusentals bloggar. Helt enkelt om min vardag, mina tankar, bilder, tips m.m, men förhoppningsvis fastnar ni för mina inlägg och väljer att stanna kvar! Kram:)

Kontakta mig: zhelablogg@hotmail.com

RSS 2.0