2014

2014-12-31 ❥ 23:34:00
2014.. Wow. Jag minns hur jag sa till mig själv slutet på förra året att jag skulle ta året som det kom och inte ha några direkta förväntningar och det är jag glad över. 
Först och främst - Det här året har gått så fort! En del av mig är fortfarande kvar i 2013 känns det som, men det är fan 2015 imorgon. 
 
Mitt år har vart bra. Efter mina årsresuméen så insåg jag att mitt år har vart mycket roligare och bättre än vad jag har trott att det har vart, det första halvåret iallafall, fram till juli någon gång där. Jag levde för april-juni perioden. Utan tvekan bästa tiden under året.
Men sen så.. Någon gång i augusti tappade jag allt känns det som. Jag jobbade mycket i juli-augusti vilket drog ner en hel del på min sommar. Jag umgicks mindre med mina vänner och innan jag ens visste om det satte skolan igång. Det är jag iförsig allra stoltast över, min närvaro och mina studieresultat. Jag har vart så duktig under höstterminen och jag hoppas att det fortsätter så nu i vår också. 
 
Men, tillbaka till hösten och vintern. Jag har vart glad, men perioden augusti-december har bara vart tomt glad. Det är någonting som håller mig nere, jag vet bara inte vad. 
Inget dåligt har hänt under året eller så, utan jag har bara inte känt den glädjen som jag tidigare har gjort. Den här perioden har bara vart blurrig. Jag minns allt från den första tiden av året, vad jag gjorde den dagen osv, men när jag tänker på hösten/vintern så känns det som att tiden bara har gått och jag minns inte ens vad jag har gjort eller vad som har hänt? Jag har vart mer nere än vanligt och jag önska att jag visste varför. 
 
Någonting som har gjort mig glad (bortsett från min familj) är skolan faktiskt. Inte själva plugget i sig, utan mina studieresultat och min klass. Sammanhållningen i klassen är mycket bättre än förr och många gånger har jag stannat kvar frivilligt efter att vi har slutat, bara för att det är kul att sitta kvar med de andra. Klasskompisarna och den sköna stämningen i klassen har gjort mig glad och det är jag tacksam för. 
 
 Iallafall, det är väl tur att det kommer nya dagar och nya händelser. Jag vet inte vart år 2015 kommer att leda mig, men jag hoppas på att få uppleva en större frihet och att få göra lite mer av det jag vill göra. Inte tänka så mycket på allt utan bara vara och njuta.
Jag sa det förra året också och jag säger det nu igen, jag har en känsla på att 2015 kommer att bli ett så sjukt bra år. Jag har massa kul att se fram emot än så länge. Jag ska få en systerson nu i april, balen i maj, Summerburst, studentresor, hela studentveckan inklusive min student (!) och så en sista grej som jag längtar allra mest till och som förhoppningsivs kommer att fullända mitt 2015. 
 

2014 ÅRSRESUMÉ - DEL 4

2014-12-31 ❥ 13:01:00
Oktober började med shopping och middag på Jensens med min syster
Firade Hanna som fyllde 18, temat var Oktoberfest!
 Gjorde mina naglar, den här gången i en lila färg
Reunion med min gamla klass 
 
NOVEMBER -
 
 Plugg
Var på Högskolemässan med Maggie
 Vapiano
 Färgade håret
 
En helg var jag på en kompis födelsedagsfest, var på Viva och åt innan, sedan gick vi till den nya klubböppningen på NYA Gamle Port
 
DECEMBER - 
 
 Lunch på Vapiano med Jessi
Firade Mathilda!
 KLARADE MATTEN WOHO!!
Kitas julfest!
 Julafton<3
 
 Sååå.. Inte alls lika många bilder under oktober,november och december.
Kameran användes mindre och mindre, bilderna på bloggen blev sämre och inläggen blev färre. Inte mina bästa månader under året, men helt okej. 
Jag la ner mycket av min tid till plugget och det har lönat sig, jag klarade matten, ätit ute mycket, firat födelsedagar, jobbat mycket nu i december och umgåtts mycket med min familj<3 

2014 ÅRSRESUMÉ - DEL 3

2014-12-30 ❥ 22:20:55
I början på juli blev jag bjuden på en sen födelsedagsmiddag av Hang, följt av bio, 22 jump street!
Fina blommor som jag fick av Milli och Sladjan på min födelsedagsfest
Lagade mat och bakade.. För mycket fritid
Träffade saknade Johanna och åt middag på Taraz
 Första ''åka till stranden'' dagen för året i början av juli 
 Balkonghäng
Gick till Docks en kväll med Maggie och Kim!
Jobbade dagen efter.. halvt sliten
Mötte upp min syster en dag efter jobbet och åt såå god tapas på El Corazon, hade så kul den kvällen! 
 Utanför jobbet, fina Göteborg
 Tog många outfitbilder på jobbet haha
Maat
 
Åkte upp till min storasyster i Stockholm och var där i ett par dagar, älskar Stockholm! (Tog även första doppet slutet på juli, såå sent)
 
AUGUSTI - 
 
Ställde upp för Hang med att jobba som servitris på ett vietnamesiskt bröllop, det var ansträngande, men vi hade såå kul!
Fler outftibilder
 Åt pasta en kväll efter jobbet med Johanna på Restaurang Söder
Min syster hade tjejmiddag här hemma och jag joinade dem. Vi gjorde drinkar och åt tacos, mysig kväll! 
(Btw, samma dag fick jag reda på att jag skulle bli moster, best.day.ever!!!)
 Gick ut en kväll med Hang och några vänner till henne (tror inte ens att det blev en riktig utgång den kvällen?)
Sista helgen i augusti gick vi till The Docks! Killarna kom hit innan och så förade vi, rooolig kväll!
Hahaha, btw. Precis när vi hade shottat så sa en av killarna (minns inte vem) något jätteroligt så jag råkade spotta ut all vodka och det kom på min klänning, mitt hår och det mesta kom in i mitt öga (??). Mina linser sved, min mascara rann och mitt smink var helt förstört haha. Och vi skulle hinna med bussen bara någon kvart efteråt?? Panik. Haha, skrattar så mycket när jag tänker på det. HUR lyckas man?
 Middag hos min syster<33
 
SEPTEMBER - 
 
 Älskar Jensens!
 Gjorde mina naglar
 Köpte gymkort på 24/7
En kväll var jag ute med mina två systrar och släktingar för att fira två av dem<3
 Outfit! September och man kunde fortfarande gå barbent =) 
Överraskade min syster som fyllde 24 år med tårta och presenter<3
Gick till Viva en kväll 
 Gjorde mina naglar igen! 
 
Juli var mycket lugnare än juni, jag jobbade för det mesta (och var småsur varenda solig dag över att jag behövde jobba speciellt när det var så tomt i butiken, men försökte ändå ha en positiv inställning till det). Trots det hann jag ändå med mycket, goda middagar ute i solen, sol och bad, några dagar i Stockholm, några utgångar och tog massa outfitbilder på jobbet! 
Jobbade även första veckan i augusti och i och med att det var så mycket jobb under de veckorna så tappade jag lusten för att blogga och allt som hade med bloggar att göra, (läs det här inlägget).
Sista året på gymnasiet satte igång, jag fick reda på att jag skulle bli moster vilket var det mest glädjefyllda beskedet under hela månaden (året)<3. Bloggade inte alls mycket i augusti, vilket säkert märks, men i övrigt hade jag en bra månad! Och så september månad, även det var en bra månad, la ner mycket tid på skolan, tränade o så. 
 
SISTA DELEN KOMMER SNART

30 DECEMBER

2014-12-30 ❥ 21:35:04
Random bild. Stockholm i somras, vaa ljust hår jag hade! 
 
Hej hjärtan. Jag har hittills haft ett lugnt lov, precis som förväntat och som jag har velat. Har nästan bara vart med min familj (+ min systers kille och min farbrors son som är här på besök).
Häromdan åkte jag och mina systrar till Allum för att hitta något fint inför nyår till min gravida syster. Hennes graviditet har gått såå fort, längtar<3.
Jag kom hem med en ny läppenna (som Sara köpte till mig, i och med att hon tog sönder min förra haha). Jag värdesätter de stunderna jag har med mina tre systrar, dvs när alla fyra är samlade och ingen som saknas. Det är inte varje dag det händer. Jag älskar mina systrar, även om alla är vuxna nu med familj, jobb och eget liv, så är vi fortfarande lika tajta och pratar varenda dag. Mina tre bästavänner<3
 
Igår och idag har jag vart med en kompis och gjort lite allt möjligt, bl.a solat inför imorgon. Mina planer inför nyår blev bestämda idag (otippat?). På kvällen ska jag till min syster med resten av min familj och senare på kvällen ska jag på en hemmafest med några vänner. Jag brukar sällan ha höga förväntningar inför nyår, och i år är inget undantag. Jag hoppas bara att det blir en rolig och minnesvärd kväll!
 
Det känns som att så många tror att bara för att det är nyårsafton och ett nytt år så ska allt helt plötsligt ändras till det bättre över en natt och att ett mirakel ska ske under året? Haha, nej. Det är bara ett nytt år med bra och dåliga händelser, precis som alla andra år.
Iallafall, ska sola imorgon igen och så har jag lite smågrejer att fixa inför imorgon sedan är även jag färdig. Btw, del tre av årsresumén kommer upp snart!

2014 ÅRSRESUMÉ - DEL 2

2014-12-27 ❥ 14:20:59
Första dagarna i april kom tjejerna från Barcelona hit och stannade hos oss i en vecka! 
Tog med de ut en kväll och åt och en utgång på det! 
Var på reunion med ett par från mitt gamla jobbgäng
 Tacoskväll hos mig
 Frukost/brunch =)
 Köpte äntligen dessa skor (som representerar nästan hela Sveriges befolkning år 2014 haha)
 Gjorde drinkar 
Färgade mitt hår ljusare
Åkte till London! 
En weekend i London för att fira Hangs 18 årsdag!
Kom hem och kunde njuta av att sitta ute på balkongen och äta mina älskade pannkakor
Spontan utgång senare på kvällen, hade såå kul!
 Första och enda gången jag har haft på mig de här skor, såå obekväma.. Kanske måste börja gå i dem lite
 
MAJ - 
 
 
Hääärligt, älskade maj
 
 Köpte den här skinnjackan när jag var i London!
Mmm =)  
Mysig dag med min syster
 Köpte mitt första läppstift bl.a (ni förstår inte hur stolt jag är över hur bra den här bilden är tagen, I feel like a pro) 
New in =)
 Lunch
Outfit
Grillade och var på Vahabs bal! 
 Och Pedas! 
Var på vpcafé med underbara människor!
Karneeval
 
JUNI -  

När klockan slog 00:00 den 1 juni var jag ute med tjejerna & killarna och hade såå kul, även där blev det en spontan utgång! Detta var bara början på den absolut roligaste månaden för året! 
 Gjorde shellack
Var på Adams studentmottagning
Var på vänners studenter, studentmottagningar och gick ut! Tog inte alls många bilder under de dagarna, önska jag hade tagit fler!! 
Åkte till Paris (flyget åkte bara några timmar efter att jag kom hem från Mika och Roxelas studentmottagning!) och var där i ett par dagar, det var så varmt de dagarna!
Kom hem den 9onde och dagen efter tog Vahab studenten!! Den dagen var lätt bland de top 3 bästa dagarna under hela året, blir fortfarande lyrisk när jag tänker på den dagen! 
 Efter hans mottagning blev det en spontan utgång (igen?). Jag minns hur jag åkte hem och gjorde mig i ordning på 5 minuter. Jag har nog aldrig haft så kul som den dagen/kvällen/natten. Bästa folket<3
Skolavslutning och frukost på Riverton!
 
 Min 18 årsdag!
 Blev överraskad med en heldag på Liseberg någon dag efter min födelsedag
 Födelesedagslunch på Göteborg Wok några dagar efter min födelsedag! 
 Fick en Michael Kors klocka i födelesedagspresent, älskar den! 
Min 18 årsfest, vilket var det perfekta avslutet på juni månad! 
 
 Wow, hur ska jag ens sammanfatta de här tre månaderna? STRESSIG, UNDERBAR och SOLLJUS (!!), goda middagar och drinkar, två resor, massa roliga spontanutgångar, studenter, min 18årsdag + fest och hängde mycket med mina vänner (mer än vanligt).
 
Det syns inte på bilderna, men jag hade SÅ mycket att göra i skolan april-maj och jag minns hur psykiskt påfrestande det var, men trots det så tittar jag tillbaka och inser bara HUR KUL JAG HADE under den här perioden. Bästa tiden under året! 
 
DEL 3 KOMMER SNART
 

26 DECEMBER

2014-12-27 ❥ 00:05:00
 
Två bilder från idag
 
Som så många andra idag åkte jag till stan en stund med min syster eller vi gick in till typ Zara, Mango, Massimo Dutti och Åhléns innan vi åkte hem. Köpte lite ansiktsprodukter inne på Åhléns, men utöver det hitade jag inget särskilt. Hade inget jag behövde köpa egentligen.. så lika bra haha. Det var svinkallt idag btw, vill vara inne hela vintern och inte behöva gå utomhus.. 
 
På tal om något helt annat, min syster fönade mitt hår idag, så kallad ''blow-dry''.
Hon använde sig utav en hårfön där själva fönborsten sitter i hårfönen, vilket är mycket bättre och underlättar så mycket mer än att ha borsten i ena handen och hårfönen i andra.
Iallafall, jag är helt kär, blev bättre än hos frisören! Mitt hår har känts så lyxigt idag, har pillat på det hela dagen haha. Om man tänker efter, för mig som har lockigt hår så är det mycket lättare att fixa mitt hår på det här sättet.
Mitt hår torkas samtidigt som jag får ett jättefint svall/volym (vilket jag inte får av att platta sönder det) + att det sliter inte lika mycket som att platta + ev. locka, samt att det håller sig längre och ser fräscht ut i flera dagar! Nu är trixet att börja lära mig föna håret själv.. =)

2014 ÅRSRESUMÉ - DEL 1

2014-12-25 ❥ 15:00:00
Inveg det nya året med middag och skumpa hemma tillsammans med min familj och sedan åkte vi hem till min kusin där resten av släkten var! 
 Köpte en kamera och var överlycklig =)
Bilderna på bloggen blev mycket bättre, här med en gooood och färgglad frukost! 
 Hade en bra balans i livet under den här perioden och så började jag träna igen =) 
Davids 18 årsfest!
Fick den här snygga väskan av en kompis!
 Gjorde bananpannkakor för första gången!
Fortsatte att prenumera på Glossybox!
 
 FEBRUARI -
 
 Februari började bra. Åkte till Hangs jobb och umgicks efter att hon hade slutat jobbet, en mysig kväll med goda drinkar och prat! 
Hade en mysig sleepover hos Samsam med fina vänner, huuur god ser inte pannkakan ut??
Skrev ett inlägg och fick så fin respons<3<3
Firade min älsklings 18 årsdag!
Hade sportlov så jag och Sara hade mysiga systerdagar<3
 Köpte min älskade bomberjacka!
Hade en mysig heldag på stan med min syster!
 
 
Sara och jag hade förberett allting så fint på alla hjärtans dag, vi städade hela dagen, handlade och gjorde i ordning allt så att mamma skulle bli glad när hon kom hem<3
 Var på en kompis 18 årsfest med Hang!
Köpte de här snygga skorna!! Som jag haft på mig en gång... 
Och dessa byxor.. 
Och dessa..
Bokade en weekend-resa till London i april för att fira Hangs 18 årsdag!
 Var på bio och tittade på den här gripande filmen!
 Lunch på Jensens =)
 En outfitbild!
Började tre dagar innan inlämningsdatumet med att läsa ut den här boken och skriva ett stort arbete om bl.a boken, men även massa andra frågor. Fick ett A och jag minns hur stooolt jag var!! 
 Frukost på Le Pain
 Åkte en stund till Rose och firade hennes 19 årsdag!
 
 MARS - 
 
Nikki och Samsam sov hos mig och vi gjorde våra MAX burgare<33
Och så ofc american pancakes till frukost. Levde på det hela våren typ haha??
Var på date med Milli en kväll!
 Testade på att göra fransförlängning!
Haha, bilden till vänster... Ingen vet. 
 Igen...
Igeeeen..
 Promeeeenad, äntligen började vädret att bli lite bättre!
 Gjorde pizza med hjälp av libabröd, så gott!
Mina saknade tjejer kom till mig en kväll, så lagade vi goood mat och drack goda drinkar!
VÅÅREEEN VAR HÄR!! Inveg min älskade vita kappa, var med Samsam en hel dag, tog finaa bilder, åt och fikade!
 IGEEEN.. Haha, ni märker ju hur beroende jag var!
 Bokade en resa till Paris med min syster!
 Hang och jag satte oss ute i soleeen och fikade och åt vårrullar!
 
Januari, februari och mars var tre bra månader inser jag nu när jag kollar igenom bilderna. Jag mådde relativt bra, tränade, umgicks mycket med mina vänner, shoppade en del, njöt av att vi äntligen började gå mot ljusa tider och var minst sagd beroende av amerikanska pannkakor haha.. 
 
DEL TVÅ KOMMER SNART

JULAFTON

2014-12-25 ❥ 13:21:00
Några bilder från igår
 
Hej! Hade ni det bra igår? Vi var hos min syster hela dagen (som inte är med på någon bild).
 Det enda jag gjorde igår var att äta och dricka haha. Åt gröt, mammas goda mat, drack glögg och åt min systers oreo cheesecake (mmm) osvvvv.
Gårdagen var jättemysig och jag var glad över att få spendera julafton med mina närmsta, vilket är nog det dagen går ut på egentligen. Att få spendera dagen med sina närmsta och ha det bra tillsammans<3 Däremot gick dagen så fort igår? 
 
Det blev inget jättejul-firande med julklappar, julmat osv, dels för att julmaten är inget märkvärdigt.. Ganska så överskattad och så är vi alla tillräckligt vuxna för julklappar.. (förutom jag).
Men nästa jul när bebben är med, då blir det nog en del julklappar, en pyntad gran och så får pappa vara jultomte haha.  

WORK

2014-12-22 ❥ 14:29:00
1. Tröjan är ny, kommer från Zara! Världens mjukaste. Ser ut som att jag gör "bitch say what?" pose haha, men ville få med knapparna vid handleden! 
2. Fick ett sms från MANGO att de hade upp till 50% rea, så i lördags efter jobbet tänkte jag att jag "kollar runt i 5 min".. Jo men visst. Kom ut en timme senare med en klänning och dessa byxor! Ingen bra bild på byxorna, mycket finare IRL. Hur sköna som helst.. skinnmaterial vid midjan och så knytsnören. 
 
 Hej hörrni. Jag har jobbat hela helgen, är på jobbet just nu och så ska jag jobba imorgon innan jag går på "lov". Utöver det har jag fortfarande skolarbeten att göra, which is killing meee. 
Har vart ganska många kunder idag, men mellan dem har jag hunnit göra en intervju med FN på telefon gällande ett skolarbete, samt skrivit färdigt ett arbete på Ipaden. Skönt när saker och ting går undan! 
Annars då? Är förkyld så det suger, men till något roligare! Ikväll kommer min syster hem så efter jobbet åker vi och möter upp henne på Centralen.
 
Längtar till lata dagar, det är inte lov för mig förens jag kan ligga hemma i soffan, lata mig och ta igen alla missade avsnitt av mina favoritserier. Hoppas att ni har det bra, puss<3

LOV

2014-12-19 ❥ 18:23:00
Sämst bild till vänster, ville mest visa upp jeansen som jag älskar. Svarta bootcutjeans från JC!
(No, mitt hår är inte så mörkt som på bilden till höger, det är effekten hehe)
 Nachostallrik =)
 
Igår hade vi julavslutning, mysig avslutning tillsammans med klassen. Åt julmat, körde julklappsleken, charader, sånglekar m.m. Roligt var det i vilket fall =)
På kvällen hade min skola tillsammans med LM Engström julfest/200 dagarsfest på Valand. Runt elva på kvällen mötte jag upp Johanna och gick till Italienska vid Vasa Viktoria för några drinkar och käk. Mötte sedan upp de andra i klassen. Dansade och hade kul i ett par timmar, lyckad kväll.
Tog taxi hem pga att inga vagnar/bussar åkte efter kl ett i och med att det var vardag.. Somnade gott i min säng vid tre tiden. Jag har sovit ut som en bebis inatt, de här senaste veckorna har jag sovit så dåligt pga stress, men igår så. Sov ut hela dagen och idag har jag mest legat i soffan och tittat på White Collar på Netflix =) 
Egentligen borde jag skriva färdigt ett arbete, men är det lov så är det lov.. Haha, fast nej. Måste skriva färdigt skiten ikväll. 

LYCKAAAA

2014-12-17 ❥ 16:12:00
Jag drunknar i all plugg, det är nog allt jag gör på vardagarna, eller framförallt de här senaste veckorna. Det är så mycket att göraaa, därav knappt någon uppdatering. Jag har två ganska stora inlämningar som ska vara inne senast den här veckan, så det är allt, men det tar mycket tid. 
 
Till något roligare, haha kan knappt hålla mig. JAG KLARADE MATTEN!!!
 Jag är sååå glad. När jag klarade matten i ettan så var jag bara överlycklig, det är jag idag också (såklart??), men den här gången var det en sån enorm lättnad än glädje. Jag kan äntligen andas igen och slippa känna den här tyngden som har legat och tryckt så länge.
När jag läste matte i ettan så pluggade jag inför nationella två dagar innan, utan att ha hängt med under lektionerna och jag var bara några poäng ifrån D. Och i tvåan trodde jag att jag kunde göra likadant ''för det gick i ettan ju''. Så jag satt två dagar innan nationella i våras utan att ha gjort speciellt mycket under kursens gång och trodde att jag skulle klara mig. Nä, inte riktigt. 
 
På mindre än tre veckor har jag avklarat hela Matte 2b kursen och jag är så stolt över mig själv. Jag är stolt över att jag inte gav upp när jag fick reda på att jag inte klarade mig i våras, jag är stolt över att jag tog tag i all hjälp jag kunde få och ringde och bokade mattehjälp, jag är stolt över att jag kämpade och la ner hela mitt liv på att sitta och plugga dag in och ut i tre veckor och samtidigt få gjort allt annat i skolan + jobb.
Jag är helt enkelt stolt över den här viljan jag har haft. Jag klarade mig och det är det viktigaste för mig. Matten har vart min största utmaning, men jag har bevisat för mig själv att jag faktiskt kan detta, så länge jag lägger ner tid på det. Allt går om man verkligen vill. Hard work pays off helt enkelt. Samtidigt vet jag att det förmodligen inte hade gått lika bra utan min mattehjälp, så jag är jättetacksam<3
Haha jaja, detta blev ett omedvetet galet långt speech, iallafall. Nu kan jag ÄNTLIGEN släppa matten bakom mig och fokusera på allt annat i skolan och framförallt att ta studenten med gott samvete. 
And it did!!

MIDDAG, FILMKVÄLL OCH JOBB

2014-12-13 ❥ 17:55:47

Pasta med oxfilé =) 
(låt er inte luras av bilden.. tallriken var jättedjup, pastan tog aldrig slut hur mycket jag än åt haha..)

Hej från världens tröttaste. Gårkvällen var jättemysig, mötte upp de andra tjejerna och så gick vi till Johannebar där vi hade bokat bord. Beställde in dricka, åt massa goda förrätter och så pasta till huvudrätt. Grattis igen till Mathilda och tack för allt igår<3

Jag var för trött (fick huvudvärk efter en cider? lol..) så Johanna och jag åkte därifrån vid nio, medan de andra var kvar och så drog vissa vidare. 
Jag köpte med mig lite gottis och så åkte jag till en kompis. Massa gott att äta, en bra film och bra sällskap var precis vad jag behövde/längtade efter en lång dag med jobb + middag = ansträngande att behöva vara social och omringad bland mycket folk. 

Imorse ville jag inget annat än att ligga kvar i sängen och sovaaa, men nepp. Gick upp vid tio imorse och öppnade butiken vid elva. Haft jättemycket att göra hela dagen, så timmarna gick hur fort som helst. Tycker att det är mysigt att jobba nu i juletider, mysiga jullåtar som spelas upp, och så bjuds det på pepparkakor och massa godis. Mysig stämning.

Jättetrött tjej, tänkte varva pluggandet med att vila ikväll. Orkar inget annat. Hoppas att ni har en bra lördagskväll <3

HELG

2014-12-12 ❥ 17:56:00
Stressig morgon ledde till en hel svartklädd outfit. Polotröjan är ny och kommer från HM!
 
Igårkväll var precis en sån dag jag behövde. Efter skolan åkte jag hem, tog ett långt bad, hade "me-time", fixade mig och så åkte jag för att fixa mina naglar. 
Därefter gick jag på bio och kollade på Hobbit i 3D, för att inte vara så insatt i de filmerna så tyckte jag att den var skitgrym. Gårkvällen var jätterolig, kommer dock sakna Hang som åker imorgon och är bortrest fram till efter nyår, glad ändå över att vi hann ses innan hon åker<3. 
 
Idag då! Hade inga lektioner idag, så jag tog en lång sovmorgon (lite för länge), vilket ledde till att jag stressade sönder imorse. Var iallafall på jobbet kl 12 och är fortfarande här. 
Haft en rolig jobbdag, dock hände en jättetråkig grej när jag var och gjorde ärenden. En gammal kvinna ramlade allvarligt mitt på vägen så jag gick fram till henne och hennes man och hjälpte henne upp, hon pratade dock nästan bara spanska, så jag och min rostiga spanska försökte kommunicera med henne, det gick faktiskt helt okej.. Höll henne och följde med henne hela vägen upp och gick med henne in i butiken så hon fick sitta lite och torka sig. 
Åhh tyckte så synd, lilla abuelita som blev så rädd och skärrad efter att hon hade ramlat. Och så var det mörkt och regnigt. Hon var så finklädd också, så blev ledsen när hela hon blev blöt och smutsig. Hon var så tacksam efteråt och pussade mig, sa tack tusen gånger. Kunde lika gärna hänt någon äldre i min släkt, då skulle jag blivit glad om någon hade hjälpt dem<3
 
Hur som helst, slutar snart. Ska fira Mathilda ikväll med middag tillsammans med de andra tjejerna. Puss! 

NATIONELLA

2014-12-10 ❥ 21:46:00
 
   Sitter här just nu med min Affärsjuridiksbok i ena handen och kaffet i andra, ett misslyckande försök till att hålla mig vaken. 
Idag var dagen med ett stort D. Kl 8 imorse satt jag och skrev det nationella provet i matte och jag vet helt ärligt talat inte hur det gick. Ni som har hängt med ett tag VET hur jobbigt jag har tyckt att det har vart med matten under gymnasiet och hur ångestframkallande det har vart. Men nu är det gjort och det känns nästan som att jag har klarat mig, men jag vet inte. Vågar nästan inte tro på det. Vill inte tänka på det längre haha, bara sån stor lättnad att provet är över. Tänk att idag kanske var sista dagen jag någonsin behövde kämpa mig med matten? Vilken känsla isåfall. 
 
Iallafall, har ett prov i Affärsjuridik imorgon som jag försöker att kämpa med just nu. Har inte hunnit plugga inför det tidigare pga matten.
Seriöööööst, mina ögon går i kors och jag får inte in någonting i huvudet. Är så trött. Sov knappt någonting inatt. Vill nästan gå och lägga mig för jag får ändå inte in någonting, men jag känner att jag kan alldeles för lite om det här kapitlet för att sova nu. Vet ändå att när jag väl sitter där med pennan i handen imorgon och inte kan ett skit, så kommer jag önska att jag hade lagt ner lite mer tid på att plugga inför det. Aja, några få grejer kvar att göra den här terminen, sedan LOV och VILA. 

8 DECEMBER

2014-12-08 ❥ 15:36:36
Kan passa på att börja läsa i min bok mellan kunderna

Hej hörrni<3 
Den här helgen har vart lugn, precis vad jag har behövt. Släktmiddag här hemma, soffhäng, sleepover hos min syster, jobbat och haft min sista mattehjälp. Just nu sitter jag på jobbet, jobbar till stängning idag. Ganska lugnt just nu, så jag passar på att blogga. 

Jag är inte ensam om att vilja bryta ihop pga allt jag har att göra innan lovet. Nu på onsdag har jag mitt avgörande matteprov, klarar jag det så behöver jag aldrig mer tänka på matten igen. Är så nervös. Bortsett från det har jag massa prov och inlämningar och allt är så tätt inpå varandra. Och sist men inte minst måste jag läsa ut en nästan 400 sidor bok till på tisdag. 
Pararellt med allt i skolan så har jag fått massa jobbtider, ska inte klaga iförsig för jag vill jobba och tycker att det är kul, men det är bara så mycket i mitt huvud just nu. 
Bara två veckor kvar till allt är över *kämpazhela* *andas*. Glömde jag säga att jag längtar till jullovet =)??

FRAMTIDEN

2014-12-03 ❥ 19:46:07
 Hur sant var inte detta?
 
Det var längesen jag skrev ett mer djupare inlägg, ibland är det så mycket som pågår med skolan och allt vad man kan tänka sig att jag knappt hinner sitta och reflektera över allt. Eller att skriva. Något jag tänker mycket på är detta med ''Vad vill jag? Vem vill jag vara? Vad vill jag göra efter studenten?'' osv. Jag är förmodligen inte ensam om att tänka så, för det är nog inte så ovanligt att man börjar gå i de tankebanorna i den här åldern, eller framförallt sista året på gymnasiet. 
Det känns nästan som att det har blivit lite så att om inte man har it all figured out så är livet över? Eller om man inte får A på det där provet så kommer inte man på sin drömutbildning? Eller att ens framtid är över för att man inte har bestämt sig för vilken väg man vill gå? 
 
Det känns som att efter att man har tagit studenten så är det ''början på något nytt'' och om man inte har en färdig plan så är man ingenting. Har man inte fixat ett jobb, eller bestämt vilken utbildning man ska söka till så är man osäker och vilsen. Varför är det så? Varför ska man förväntas veta så mycket? Vad vet man ens som 18-åring? Man tror att man är så vuxen och vet så mycket om världen och har sett så mycket, men nej. Vad har man sett av världen som 18-åring? Jag vill leva och leva och leva. Jag vill inte spendera min sista tid i gymnasiet med att sitta och tänka på min framtid. Vem säger ens att man måste ha it all figured out nu? Bara för att jag tar studenten i sommar så betyder det inte att det är här och nu resten av min framtid börjar. Jag kanske vet vad jag vill göra om två år eller om fem år? 
 
Sen är det så lätt för alla äldre att säga att man inte ska tänka så mycket på det eller att man ska njuta av den här tiden för allt kommer att bli bra. Det är klart att jag är medveten om det? Jag vet att det är jätteonödigt att sitta dag in och ut och fundera på alla de här frågorna, men det är inte lika lätt sagd som det är gjort. Jag vill inte heller behöva tänka så mycket på min framtid, men ärlig talat, ibland dödar det mig. 
 
Jag kan bara tänka mig hur 28-åriga jag säger till 18-åriga jag - ''HA KUL. Det viktigaste är att du har roligt oavsett vad du väljer att göra.'' Och 18-åriga jag vill säga till 28-åriga jag att - ''JAG VET, JAG VILL OCKSÅ DET, MEN DET ÄR SÅ SVÅRT.''
 
Helt ärligt. Jag vill börja leva. Sluta fundera över vem jag vill vara, vad jag vill göra, hur jag ska göra det och alla ''framtidsfrågor''. Jag vet att någonstans längs med ens liv och erfarenheter så får man svar på alla dessa frågor, så varför sitta och gnugga ur svaren ur frågorna? Det är ändå inte så att jag får svar på allt av att sitta och tänka. Jag har en ljus syn på min framtid och det är det viktiga för mig. Och jag vet att oavsett vart jag hamnar, vem jag hamnar med eller vad jag väljer att göra, så kommer allt att bli bra. Tills dess - ha kul. 

CHECK

2014-12-03 ❥ 18:47:00
Bild från i lördags
 
 Ni vet de morgnarna när man stressar så mycket att man får ont i magen? Så var det för mig imorse. Såg att klockan var 08:32 när jag vaknade och bussen skulle gå 08:39, första tanken var bara NEJ NEJ NEJ, FAN. Hade en redovisning som jag var tvungen att göra idag, vägrade göra den efter lovet (den har blivit uppskjuten massa gånger, så det var antingen idag eller efter lovet).
Fort som fan gick jag upp från sängen, vet inte ens vad jag gjorde eller hur jag klädde på mig om jag ska vara ärlig haha. Tog en senare buss, men hann ändå som tur var. Redovisningen gick jättebra, äntligen kan jag andas ut och släppa det bakom mig. Lektionen därpå hade jag ännu en redovisning fast tillsammans med två andra i klassen och även där gick det bra. Trots att den här dagen började med magont så har den vart bra, är färdig med allt för veckan så det känns skönt =) Bara två veckor kvar innan höstterminen är över (!), har massa prov och inlämningar under de här två veckorna, men det är bara att ge allt det sista. Är mest glad över att jag inte ligger efter i något. 

VAPIANO

2014-12-02 ❥ 09:07:00
Fina Jessi<3

Beställde en scampi e spinaci, gott! 
 
Godmorgon! Första dagen i december började bra, efter skolan mötte jag upp Jessica för att äta på Vapiano, vardagsglädje! Där satt vi kvar i flera timmar och bara pratade. Bara en stund efter att jag kom hem hade jag mattehjälp med min lärare från 17-20. Det är inte många dagar kvar nu till provet, kgktldlskdnfkdj. 
Knappt 10 min efter att han hade åkt somnade jag. Jag var såå trött igår, både mentalt och fysiskt. Har sovit hela 12h inatt. Sköntttt, behövde verkligen det. 
Sitter på bussen påväg till skolan nu, har bara två lektioner, däremot massa att plugga på efter skolan, bl.a ytterligare 3h matte ikväll igen. Vi hörs<3


 
Hej på er och välkomna till min lilla blogg:) Mitt namn är Zhela, och jag är en 16årig tjej från Göteborg!
Min blogg handlar förmodligen om nästan samma sak som alla andra tusentals bloggar. Helt enkelt om min vardag, mina tankar, bilder, tips m.m, men förhoppningsvis fastnar ni för mina inlägg och väljer att stanna kvar! Kram:)

Kontakta mig: zhelablogg@hotmail.com

RSS 2.0